Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ανοικτή η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και η απαγόρευση πτήσεων

Ανοικτή η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και η απαγόρευση πτήσεων

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να παραταθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας και μετά τη λήξη της (σ.σ.: 6 Απριλίου) ή να ληφθούν κι άλλα, πρόσθετα περιοριστικά μέτρα. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε ότι το σχέδιο είναι δυναμικό και εξελίσσεται ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών.

«Όλα κρίνονται από τη συμπεριφορά των πολιτών», τόνισε, συμπληρώνοντας πάντως ότι η πλειοψηφία των πολιτών έχει ανταποκριθεί θετικά και ότι υπάρχει μια πρωτοφανής συστράτευση κράτους και κοινωνίας προς την κατεύθυνση να κλείσει κάθε κερκόπορτα στο κακό, όπως είπε χαρακτηριστικά και στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Click4more Κορονοϊός: Στους 17 οι νεκροί στην Ελλάδα από τη νόσο

Ειδικά για το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης πτήσεων – το οποίο έχει πέσει στο τραπέζι, όπως έχει γράψει το newsit.gr – η κυρία Πελώνη δήλωσε ότι πράγματι είναι ένα μέτρο που θα ληφθεί, εφόσον υπάρξουν σχετικές εισηγήσεις από την επιτροπή των ειδικών του Υπουργείου Υγείας. Σε ό,τι αφορά αιτήματα επαναπατρισμού από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο – απ’ όπου ισχύει πλέον καθολική απαγόρευση πτήσεων – η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα τα εξετάσει κατά περίπτωση.

Απαντώντας σε ερώτηση του newsit.gr σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, η κυρία Πελώνη επισήμανε κατ’ αρχάς το θετικό κλίμα και την υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης στο σύνολό της, όπως καταγράφηκε και στις χθεσινές επικοινωνίες του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ως προς την ενίσχυση του ΕΣΥ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το σύστημα ήταν τραυματισμένο πράγματι το 2015, αλλά τραυματισμένο το παρέλαβε και η σημερινή κυβέρνηση και ότι η κρίση είναι ευκαιρία να γίνουν σε λίγες ημέρες όσα δεν έγιναν εδώ και χρόνια. Έτσι, πρόσθεσε, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να θωρακιστεί το ΕΣΥ σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, ενώ εξήγγειλε ότι θα συνδράμουν στην προσπάθεια και εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων και συνταξιούχων γιατρών και νοσηλευτών.

Σημειώνεται ότι αύριο το πρωί (11.00) θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το υπουργικό συμβούλιο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις