Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό – Θέμα ωρών οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

καθολικό lockdown

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως έχει μπει ο ανασχηματισμός με τις πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις κάνοντας αλλαγές σε πρόσωπα με αφορμή τη νέα χρονιά, αλλά και την προοπτική που ανοίγεται σταδιακά με το εμβόλιο για τη μετά-covid εποχή.

Και παρά το γεγονός ότι από το Μαξίμου τηρούν σιγή ιχθύος ο ανασχηματισμός είναι ειλημμένος. Τις τελευταίες ώρες μάλιστα η κινητικότητα είναι μεγάλη και δεν αποκλείεται οι αλλαγές να ανακοινωθούν αύριο Δευτέρα (04.01.2021).

Δεδομένου και του… μη ανασχηματισμού του Αυγούστου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει στις αλλαγές τις οποίες θα τις είχε ήδη ανακοινώσει εάν δεν υπήρχε η πανδημία και η ένταση των τελευταίων μηνών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έως σήμερα ένα «παράθυρο» ουδέτερου πολιτικού χρόνου.

Για όλα πάντως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο….

Αν, δηλαδή, θα είναι ένας δομικός ανασχηματισμός με πολλές αλλαγές ακόμη και σε κομβικά υπουργεία και όχι μόνο μια αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος με αλλαγές στις θέσεις των υφυπουργών, ούτως ώστε να δοκιμαστούν και άλλα στελέχη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Για τα παραπάνω, και πάλι οι εκτιμήσεις συγκλίνουν σε ένα συνδυασμό των δύο εκδοχών, καθώς οι 18 μήνες της κυβερνητικής θητείας αποτελούν, αν μη τι άλλο, έναν ικανό χρόνο για να έχει εντοπίσει ο πρωθυπουργός τις αδυναμίες του κυβερνητικού έργου και να έχει δοκιμάσει επαρκώς τους υπουργούς του, ώστε να πάρει ακόμη και δυσάρεστες αποφάσεις για κάποιους. Επίσης, κατά την ίδια λογική, o «πάγκος» της κοινοβουλευτικής ομάδας έχει αξιολογηθεί και υπάρχουν βουλευτές που αναμένουν ως επιβράβευση για την παρουσία τους στη Βουλή – αλλά και στα ΜΜΕ – την ένταξή τους στο κυβερνητικό σχήμα, έστω και στη θέση υφυπουργού.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις