Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αντίστροφη μέτρηση για τον μίνι ανασχηματισμό

Μέγαρο Μαξίμου

Θέμα λίγων ημερών θα πρέπει να θεωρείται η κάλυψη των κενών στο κυβερνητικό σχήμα, δηλαδή έναν περιορισμένο ανασχηματισμό.

Αμέσως μετά την επιστροφή από το Μόναχο, όπου θα παραβρεθεί στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στην κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το τέλος της ψηφοφορίας για την ένταξη της βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός είχε πει ότι θα πρέπει να τελειώνει και το θέμα αυτό, που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και αρκετό καιρό.

Οι πληροφορίες λένε ότι μέχρι και αυτή τη στιγμή παραμένει το αγκάθι του ποιος θα αναλάβει το νευραλγικό πόστο της Κατερίνας Νοτοπούλου στο Μακεδονίας-Θράκης. Τα όσα ακούγονται για τον Κώστα Ζουράρι μάλλον βρίσκονται στη σφαίρα της μυθοπλασίας καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει κανέναν από τους βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκειμένου να μην δοθεί η εντύπωση συναλλαγής.

Θεωρείται ακόμη βέβαιο ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα αναλάβει υπουργός Εξωτερικών, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΚΚΕεσ., ο καθηγητής Σωτήρης Βαλντέν, δεν αποκλείεται να βρεθεί κι αυτός στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ακόμη θα πρέπει να αντικατασταθεί ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος καθώς πλέον ασχολείται καθημερινά με την προεκλογική εκστρατεία του για το Δήμο της Αθήνας.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα στην κεντροαριστερά στο Μέγαρο Μαξίμου δεν φαίνεται να έχουν καταλήξει σε πρόσωπα.

Πάντως αύριο ο πρωθυπουργός μετά την ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αναμένεται να συγκαλέσει στα γραφεία της Κουμουνδούρου την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συζητήσει τις κινήσεις που θα κάνει το κόμμα το επόμενο διάστημα, καθώς και τα πρόσωπα που θα συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις