Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Ανυποχώρητος Σόιμπλε! “Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δε θα αλλάξει τίποτα”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ούτε… βήμα πίσω από τη “σκληρή” του γραμμή σχετικά με τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους δεν φαίνεται να κάνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σημείωσε σήμερα από το βήμα τραπεζικού συνεδρίου στη Φρανκφούρτη πως μια ενδεχόμενη ελάφρυνση δεν θα άλλαζε στην πραγματικότητα τίποτα. Παράλληλα απήυθυνε έκκληση για την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μάλιστα, κάλεσε σε μεταρρυθμίσεις τις κυβερνήσεις του συνόλου των ευρωπαϊκών χωρών, ούτως ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Όπως παρατήρησε συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει μικρά περιθώρια επανεκκίνησης της οικονομίας της Ευρωζώνης.

“Η ΕΚΤ έχει σχεδόν εξαντλήσει τα περιθώρια νομισματικής πολιτικής”, τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η χαλαρή νομισματική πολιτική άρει τις πιέσεις για υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από τις χώρες της Ευρωζώνης και εγείρει τον κίνδυνο δημιουργίας μιας “φούσκας” στην αγορά κατοικιών στις περισσότερο ευημερούσες χώρες, όπως είναι για παράδειγμα η Γερμανία.

Επιπρόσθετα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε πως οι πολιτικές της Τουρκίας είναι απαράδεκτες και απομακρύνουν τη χώρα από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τέλος, προειδοποίησε τους Ιταλούς για ενδεχόμενη αρνητική τους ψήφο στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου για τη συνταγματική μεταρρύθμιση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε