Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Απάντηση Δούρου σε Μητσοτάκη: Έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα πολιτικής τυμβωρυχίας

Ρένα Δούρου
photo eurokinissi

Η Ρένα Δούρου κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα πολιτικής τυμβωρυχίας με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του.

Η κ. Δούρου προσερχόμενη στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Πουλαντζά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου είναι ομιλήτρια, και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τοποθέτηση του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που δήλωσε ότι θέλει «στις προσεχείς εκλογές οι πολίτες να στείλουν μήνυμα» στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου «ότι πρέπει επιτέλους να πάνε στο σπίτι τους» δήλωσε:

«Με αφορμή τις δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πρώην Υπουργού, πρώην μέλους της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Κοινοβουλίου και ενός ανθρώπου που ζητά να κυβερνήσει την πατρίδα, κάνω έκκληση σε όλους. Έστω και τώρα να μην τυμβωρυχούν και να μην εκμεταλλεύονται το πένθος των συμπολιτών μας και τη δυστυχία που ακολούθησε. Και φαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από την 24η Ιουλίου, που βρεθήκαμε στο μέτωπο της δυστυχίας ως τώρα, έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα τυμβωρυχίας». Η ίδια πρόσθεσε ότι ο Κ. Μητσοτάκης «ακολούθησε τη Φώφη Γεννηματά».

«Να σκεφτόμαστε πάντα ότι οφείλουμε να είμαστε σεμνοί και ταπεινοί απέναντι στους συμπολίτες μας, που όποιος έχει πενθήσει γνωρίζει ότι η οργή τον ακολουθεί, αλλά κάνω έκκληση στους υπόλοιπους να μην ταΐσουν περαιτέρω την απαξίωση των θεσμών, όπως τον θεσμό της Δικαιοσύνης», ανέφερε η κ. Δούρου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την οργή των ανθρώπων που έχασαν τους ανθρώπους τους στην τραγωδία στην Ανατολική Αττική και θεωρούν ότι δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα, η Ρένα Δούρου είπε ότι «έχουν απόλυτα δίκιο». «Να σας ενημερώσω εδώ ότι η τελευταία υπεύθυνη πράξη της Περιφέρειας Αττικής αφορά την πρόβλεψη στο μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε με τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ), για 10 εκατομμύρια ευρώ για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, πέρα από την αποζημίωση των φυσικών καταστροφών, για να στηρίξουμε τις τοπικές αγορές. Και να τονίσω ότι αυτό δεν εντάσσεται σε κανενός είδους λογική χυδαίας ανταποδοτικότητας και φιλανθρωπίας όπως είχε ειπωθεί στο παρελθόν».

Απαντώντας στο ερώτημα αν η παραίτηση είναι φυγή, η Περιφερειάρχης τόνισε ότι «είναι το τελευταίο πολιτικό πρόσωπο της μεταπολίτευσης που μπορεί να απειληθεί με παραίτηση». «Παραιτήθηκα από την ασφάλεια της βουλευτικής έδρας (σ.σ. το 2014) για να δώσω τη μάχη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις