Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Απάντηση Κρέτσου: Σας ενοχλεί που κάναμε με επιτυχία τον διαγωνισμό για τις άδειες

Απάντηση Κρέτσου: Σας ενοχλεί που κάναμε με επιτυχία τον διαγωνισμό για τις άδειες

Απάντηση του γ.γ. Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου στην ανακοίνωση της ΝΔ η οποία νωρίτερα αντέδρασε σε δημοσίευμα το οποίο αναφέρει ότι υπάρχει εντολή στις προσβείες μας στο εξωτερικό να “αξιοποιήσουν” άρθρο του κ. Κρέτσου στα διεθνή ΜΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του ο γ.γ. ενημέρωσης αναφέρει:

«Το μπαλάκι ανάμεσα στο liberal.gr και στη ΝΔ είναι πια γνωστή πρακτική: το liberal.gr δημοσιεύει ταχα ανώνυμες αποκλειστικές πληροφορίες, οι οποίες ξεπερνούν τα όρια του κιτρινισμού και της δεξιάς προπαγάνδας, στις οποίες η ΝΔ σπεύδει ν’ απαντήσει, τάχα κι αυτή ευαισθητοποιημένη.

Γιατί άραγε δεν ευαισθητοποιήθηκε ποτέ όταν η ΝΔ συστηματικά απαξίωνε τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η οποία αντί να λειτουργεί ως μέσο άσκησης επικοινωνιακής διπλωματίας είχε υποβαθμιστεί σε κυβερνητική μονταζιέρα; Συμφωνούμε: Ντροπή! Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας διοργάνωσε με επιτυχία τον μοναδικό διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες που έγινε ποτέ στη χώρα μας. Αυτό μάλλον ενοχλεί».

Τι αναφέρει το liberal.gr

Το liberal αποκαλύπτει σήμερα ένα email που εστάλη από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης του κ. Λευτέρη Κρέτσου με το οποίο καλούνται τα γραφεία Tύπου των πρεσβειών της χώρας μας στο εξωτερικό «να αξιοποιήσουν» άρθρο του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης. Όπως αναφέρει το liberal, στις 28 Οκτωβρίου, εστάλη από την Διευθύντρια της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Εξωτερικού της ΓΓ Ενημέρωσης Κατερίνα Λάμπρου, email προς όλες τις πρεσβείες μας στο εξωτερικό με εντολή προβολής στα ΜΜΕ του εξωτερικού του Άρθρου του Λ. Κρέτσου σε εφημερίδα των Αθηνών με τίτλο «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»

Στο email καλούνται τα γραφεία Τύπου των πρεσβειών να προωθήσουν το άρθρο στα ΜΜΕ της χώρας όπου υπηρετούν, ενημερώνοντάς τους παράλληλα ότι το «Γραφείο Τύπου της χώρας μας στο Παρίσι, έχει ήδη μεταφράσει το κείμενο Κρέτσου στη γαλλική γλώσσα».

Στο άρθρο του κ. Κρέτσου, σύμφωνα πάντα με το liberal.gr μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι: «η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι πολιτικοί βραχίονες των διαπλεκόμενων συμφερόντων», «το κράτος, όμως, δεν μπορεί να είναι όμηρος των επιδιώξεων και των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων της ηγεσίας της Ν.Δ.» ενώ επαναλαμβάνει την γνωστή του άποψη για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης αναφέροντας ότι «Οι αποφάσεις του ΣτΕ και των δικαστηρίων είναι δεσμευτικές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αξίζουν τον σεβασμό των πολιτών». Στο άρθρο αφήνονται τέλος υπονοούμενα ακόμα και για την ηθική των δικαστών του ΣτΕ, αφού αναφέρεται με δηκτικό τρόπο ότι «μπορεί κάποιοι δικαστές του ΣτΕ να είναι υπεράνω χρημάτων»…

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί από τη ΝΔ αναφέρεται:

«Η σημερινή αποκάλυψη της ιστοσελίδας “liberal” αποδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο της Κυβέρνησης και προσωπικά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης. Ο κ. Κρέτσος, βαρύτατα εκτεθειμένος από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού – φιάσκου για τις τηλεοπτικές άδειες, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να συκοφαντεί στα διεθνή Μ.Μ.Ε. την Αντιπολίτευση και τη Δικαιοσύνη της χώρας μας. Ο πανικός και η κατρακύλα της Κυβέρνησης Τσίπρα – Παππά και του κ. Κρέτσου δεν έχουν τέλος. Ντροπή».

πηγη: liberal.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε