Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Απέλαση Ρώσων – Τζανακόπουλος: Δεν αποδεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές

Απέλαση Ρώσων – Τζανακόπουλος: Δεν αποδεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές

Σε μετωπική διπλωματική σύγκρουση οδηγεί, όπως όλα δείχνουν, Αθήνα και Μόσχα το θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών.

Η Αθήνα κατηγορεί τους Ρώσους διπλωμάτες για προσπάθεια παρέμβασης σε σοβαρά εθνικά ζητήματα ακόμη και με επιχείρηση χρηματισμού κρατικών υπαλλήλων και έτσι έχει δρομολογήσει την απέλασή τους.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε ότι “το ελληνικό Κράτος θέλει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη, αλλά δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε συμπεριφορές που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο και το ελληνικό Κράτος”.
Μάλιστα, όπως ανέφερε η εκτίμηση της Αθήνας είναι ότι οι διπλωμάτες επέδειξαν συμπεριφορά που δεν τεριάζει με τη διπλωματική τους αποστολή και έτσι θα ληφθούν μέτρα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή” δυο Ρώσοι διπλωμάτες θα απελαθούν, ενώ σε άλλους δυο θα απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα.
Οι διπλωμάτες κατηγορούνται από την ελληνική πλευρά για προσπάθεια παρέμβασης σε εθνικά θέματα όπως το ζήτημα της συμφωνίας με τα Σκόπια με κινήσεις σε δήμους, μητροπολίτες και Άγιο όρος, ενώ παράλληλα επιχείρησαν να δώσουν χρήματα και σε κρατικούς λειτουργούς, χωρίς να το επιχειρήσουν.
Πληροφορίες από ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Μόσχα ετοιμάζει ανάλογη απάντηση με απελάσεις Ελλήνων διπλωματών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις