Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

– Με πράξη υπουργικού συμβουλίου διώχνει η κυβέρνηση τη γγ Δημοσίων Εσόδων
– Είχε ζητηθεί η παραίτηση της Κατερίνας Σαββαΐδου αλλά εκείνη αρνήθηκε να την υποβάλει
– Έχει κληθεί να απολογηθεί ως ύποπτη για υπόθεση διαγραφής προστίμου ύψους 78 εκατ. ευρώ

Με… χειρουργικό τρόπο αποφάσισε τελικά η κυβέρνηση να λύσει το γόρδιο δεσμό του… τσακωμού της με τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου: με πράξη νομοθετικού συμβουλίου, η γγ Δημοσίων Εσόδων αποπέμπεται από τη θέση της. 

Σύμφωνα με πηγές από το Μαξίμου, δεν αποκλείεται η απόφαση για την αποπομπή της κας Σαββαΐδου να ληφθεί ακόμη και σήμερα Πέμπτη (21/10/2015) στο υπουργικό συμβούλιο που είναι σε εξέλιξη. Την… εκδίωξη της γγ Δημοσίων Εσόδων προανήγγειλε ουσιαστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989.

«Δεν ξέρω εάν αντιδρά η τρόικα ή η κυρία Σαββαϊδου. Δεν τα ταυτίζω στη συγκεκριμένη συζήτηση, αλλά νομίζω ότι την κυρία Σαββαϊδου δεν τη δικάσαμε. Δεν τη δίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, ούτε ο πρωθυπουργός. Ωστόσο, θα πρέπει να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και να δει ότι δεν διευκολύνεται ούτε το δικό της έργο όταν υπάρχουν σύννεφα. Σύννεφα στον τρόπο που ασκείται αυτός ο πολύ σοβαρός και πολύ σημαντικός ρόλος», τόνισε η κα Γεροβασίλη.

Ο πόλεμος ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Κατερίνα Σαββαΐδου ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε, με… αγγελιαφόρο τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, την παραίτησή της. Εκείνη όμως, με ανακοίνωσή της “απάντησε” δημόσια στον πρωθυπουργό όπως όχι μόνο δεν προτίθεται να παραιτηθεί αλλά δεν αποκλείεται να προσφύγει και στη Δικαιοσύνη.

Η κόντρα ξεκίνησε αφού η Κατερίνα Σαββαΐδου κρίθηκε ποινικά υπόλογη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς σύμφωνα με ποινική δίωξη που της ασκήθηκε φέρεται να έδωσε χρονικό περιθώριο εντός έτους (και όχι ενός μήνα όπως ορίζει ο νόμος) στους τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Εκτός από την δίωξη, ωστόσο, υπάρχει και η… πολιτική διάσταση της υπόθεσης, αφού η Κατερίνα Σαββαϊδου αποτελούσε “κόκκινο πανί” για το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτον γιατί θεωρείτο… άνθρωπος του Αντώνη Σαμαρά και δεύτερον διότι υπήρχαν υπόνοιες πως έδινε κρυφά στοιχεία στην τρόικα!

Η Κατερίνα Σαββαΐδου έχει πάρει προθεσμία και πρόκειται να απολογηθεί για την υπόθεση τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει η γγ Εσόδων είναι κακούργημα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε