Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αποφυλακίζεται πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης

Αποφυλακίζεται πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης

Αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης.

Ο Μιχάλης Αρβανίτης είχε συλληφθεί το Καλοκαίρι του 2021 για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχε επιβάλει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη πέντε ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε ΑΤ.

Την ίδια στιγμή, απορρίφθηκαν, κατά πλειοψηφία, από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, οι αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Μίχος, οι οποίοι από τον περασμένο Οκτώβριο εκτίουν τις ποινές που, πρωτοδίκως, τους επιβλήθηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Στον Παναγιώτη Ηλιούπολο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει επιβάλλει κάθειρξη επτά ετών ενώ στον Νίκο Μίχο κάθειρξη έξι ετών (κατά συγνώνευση) με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της έμπρακτης μεταμέλειας.

Η αντίστοιχη αίτηση του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση αναβλήθηκε προκειμένου να προσέλθει και να καταθέσει στο Δικαστήριο ο πατέρας του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις