Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποκαλύψεις από τον πρώην συνεργάτη του Βαρουφάκη: Κρυπτογραφημένα email, συναντήσεις σε απομονωμένα μέρη και ο κανόνας της σιωπής

Αποκαλύψεις από τον πρώην συνεργάτη του Βαρουφάκη: Κρυπτογραφημένα email, συναντήσεις σε απομονωμένα μέρη και ο κανόνας της σιωπής

– Ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Βαρουφάκη σπάει τη σιωπή του μιλώντας στο περιοδικό Politico
– O αμερικανός οικονομολόγος δηλώνει πως δεν βρέθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα μετά το τέλος Φεβρουαρίου
– Δηλώνει πως δεν υπήρχε τίποτα αμφίβολο στο σχέδιο τους, αλλά γνώριζαν πως όλα αυτά μπορούν να παρερμηνευτούν
– Μάζευαν στοιχεία όπως τα διαθέσιμα καύσιμα χωρίς να ρωτούν τους αρμόδιους έτσι ώστε να μην υποψιαστούν πως υπήρχε τέτοιο σχέδιο

Ο στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού, Γιάνη Βαρουφάκη, ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ μίλησε στο περιοδικό Politico και αποκαλύψει το σχέδιο δράσης της ομάδας Βαρουφάκη και πως δρούσε υπό  άκρα μυστικότητα για την εφαρμογή του περιβόητου Plan B.

O μέχρι πρότινος συνεργάτης του κ. Βαρουφάκη ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται για μία επιχείρηση απατεώνων, αλλά μιλά για ανταλλαγή πληροφοριών με κρυπτογραφημένα email, συναντήσεις σε απομακρυσμένα μέρη και πως υπήρχε μία “ομερτά”, καθώς κανείς από τη συγκεκριμένη ομάδα δεν μπορούσε να συζητά αυτό το σχέδιο με κανέναν απολύτως.

Μάλιστα, ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ δηλώνει στο περιοδικό Politico πως σε όλα όσα έκαναν δεν υπήρχε τίποτα αμφίβολο αν και όπως σημειώνει γνώριζαν όλοι πως οι κινήσεις τους μπορούσαν να παρερμηνευτούν.

Η αποστολή της ομάδας του Γιάνη Βαρουφάκη σύμφωνα πάντα με τον στενό του συνεργάτη ήταν να δώσουν απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων, όπως “πόσο καιρό μπορούν να διαρκέσουν φάρμακα και ιατρικά εφόδια, ποια θα είναι η επισιτιστική κατάσταση, που πρέπει να επικεντρωθεί η προσοχή της κυβέρνησης εάν βρεθεί στο γκρεμό και ποιά είναι τα διαθέσθιμα καύσιμα.

Επισημαίνει δε αυτά τα στοιχεία έπρεπε να τα γνωρίζουν χωρίς όμως να ρωτήσουν ανοιχτά τους αρμόδιους γιατί τότε αυτοί θα υποψιάζονταν πως υπήρχε ένα τέτοιο σχέδιο.

Ο αμερικανός οικονομολόγος παραδέχεται πως επικεφαλής της ομάδας ήταν ο Γιάννης Βαρουφάκης ο οποίος ήταν ενήμερος για κάθε κίνηση. Μάλιστα, αναφέρει πως δεν είχε ποτέ καμία επαφή με τον Αλέξη, εννοωντας τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά το τέλος Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, ο οικονομολόγος σημειώνει πως η ομάδα δεν είχε οποιαδήποτε ανάμιξη με το σχέδιο χακαρίσματος των ΑΦΜ, ενώ υπερασπίζεται τις ενέργειές του, λέγοντας πως ήταν απλώς μια προετοιμασία στο παρασκήνιο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε