Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Αποκαλύψεις Οσμάνι: Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει να υπάρχει ο όρος “Μακεδονία” στην ονομασία

Αποκαλύψεις Οσμάνι: Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει να υπάρχει ο όρος “Μακεδονία” στην ονομασία

Για αποδοχή του όρου “Μακεδονία” στην ονομασία της ΠΓΔΜ μίλησε ο Μπούγιαρ Οσμάνι, μιλώντας σε κανάλι των Σκοπίων. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, δήλωσε πως υπάρχουν ήδη προτάσεις στο “τραπέζι”, ωστόσο δεν αποκάλυψε ποιες είναι αυτές.

Αυτό είναι κάτι που έρχεται σε αντίθεση με όσα δήλωνε ο ίδιος ο κ. Οσμάνι πριν από δύο ημέρες στην χώρα μας, που ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει έρθει η φάση που θα συζητούνται συγκεκριμένες ονομασίες.

Σημείωσε επίσης πως η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ θέλει στο νέο όνομα να υπάρχει ο όρος “Μακεδονία”. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός ωστόσο επεσήμανε ότι “προσπαθούμε να βρούμε λύση που δεν θα χτυπά της ευαίσθητες χορδές των δύο χωρών”.

Επανέλαβε για ακόμα μια φορά πως αν και το ζήτημα να είναι σύνθετο, υπάρχει βούληση και από τις δύο κυβερνήσεις να λυθεί.

“Εξετάζουμε όλες τις πτυχές του θέματος. Αυτό το ζήτημα έχει έναν ορθολογικό πυρήνα, με πολλές ωστόσο συναισθηματικές προεκτάσεις που έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο των ετών”.

Υποστήριξε επίσης πως είναι η κατάλληλη εποχή να λυθεί ένα τέτοιο ζήτημα, καθώς έτσι θα ανοίξει ο δρόμος να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, το οποίο και έχει ζητήσει την επίλυση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις