Πολιτική

Αποκάλυψη Κουμουτσάκου! «Κράτη μέλη θα πάρουν ασυνόδευτα παιδιά από την Ελλάδα»

Έβγαλε… ειδήσεις ο Γιώργος Κουμουτσάκος! Τέσσερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν σήμερα στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων ότι θα μετεγκαταστήσουν ασυνόδευτα παιδιά από την Ελλάδα στις χώρες τους.

Αυτό αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου, στο οποίο συμμετείχε μαζί με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Κουμουτσάκος και η αλληλεγγύη

Ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνει ότι «εδώ και πολύ καιρό δεν υπήρχε η βούληση κρατών μελών να πάρουν στο έδαφός τους ασυνόδευτα παιδιά» και η σημερινή κίνηση των τεσσάρων χωρών αποτελεί «ένδειξη αλληλεγγύης, ενώ με αυτήν ξεκινάει μια δυναμική».

Click4more: ΕΕ: «Ράπισμα» στον Ερντογάν και στήριξη στην Ελλάδα! «Να εφαρμόσεις την συμφωνία»!

Σχετικά με το μήνυμα που προκύπτει από το σημερινό Συμβούλιο που έγινε στις Βρυξέλλες, ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζει ότι «η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα ήταν συνολική και ισχυρή», ενώ την ίδια ώρα το Συμβούλιο καταδίκασε την τουρκική πολιτική «για την απαράδεκτη πρακτική της να εκμεταλλεύεται τους μετανάστες για πολιτικούς λόγους».

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελληνικό «μπλόκο» στα προβλήματα του SAFE: Διορθωτικές παρεμβάσεις στα κονδύλια της Άμυνας ζήτησε ο Δένδιας από τον Κουμπίλιους
Στο επίκεντρο της συνάντησης η ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική, οι καινοτόμες τεχνολογίες και η ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας
Δένδιας και Κουμπίλιους
Καστανίδης κατά Ανδρουλάκη: «Δεν παραιτούμαι από το ΠΑΣΟΚ, αλλά από αυτό που έχει δημιουργήσει»
Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του κόμματος ότι επιχείρησε τον πολιτικό του αποκλεισμό – «Μην αναζητείτε σενάρια», είπε για το ενδεχόμενο ένταξής του σε άλλο κόμμα
Χάρης Καστανίδης
Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: «Διαστρέβλωση της πραγματικότητας», «Η παρακμή και ο λαϊκισμός έχουν και όρια»
Κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για «τοξική ρητορική» και «διαστρέβλωση» - «Η παρακμή και ο λαϊκισμός έχουν και όρια», απαντά η Χαριλάου Τρικούπη
Μαξίμου