Πολιτική

Αποκάλυψη Liberation: Βαρουφάκης – Ντάισελμπλουμ παραλίγο να παίξουν ξύλο

Την αποκάλυψη ότι λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ παραλίγο... να πιαστούν στα χέρια, έκανε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο της Liberation και ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ, o κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι αναγκάστηκε να μπει ανάμεσα στους δύο άνδρες προκειμένου να αποφευχθεί μια φυσική αντιπαράθεση μεταξύ τους.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο κ. Μοσκοβισί σε ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου της Liberation με τίτλο «Ελλάδα, η επόμενη ημέρα» που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρει ο Κατρεμέρ, μετά το τέλος της συνέντευξης που έκανε στον ευρωπαίο επίτροπο, του ζήτησε να του αναφέρει ένα ανέκδοτο περιστατικό που τον σημάδεψε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των εξάμηνων διαπραγματεύσεων.

«Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης [στις 16 Φεβρουαρίου] ανάμεσα στον Ντάισελμπλουμ, τον Βαρουφάκη και εμένα […] Παραλίγο να παλέψουν. Κατηγόρησαν ο ένας τον άλλο ότι είναι ψεύτης. Χρειάστηκε να μπω ανάμεσά τους […] Κατάφερα να τους χωρίσω. Αλλά δεν κατάφερα να τους φέρω κοντά ξανά. Δεν μίλησαν πραγματικά ο ένας στον άλλο μετά από αυτό», ανέφερε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως υπογραμμίζει ο Κατρεμέρ, είχε αναφερθεί σε αυτό το περιστατικό λίγο μέρες αφότου έλαβε χώρα σε άρθρο του στη Liberation, αλλά τότε ο Γιάνης Βαρουφάκης το είχε διαψεύσει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη στις αβάσιμες κατηγορίες για λογοκλοπή στο βιβλίο του «Ρώμη» - «Πόσο δειλά ανθρωπάκια είναι αυτοί που μας βρίζουν»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπέβαλε ήδη μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση στον λογαριασμό στο X που έκανε αυτή την κατηγορία
Άδωνις Γεωργιάδης 6
Αποστολάκη εναντίον Παπαχλιμίντζου για τα μπλόκα των αγροτών: «Δεν μου αρέσει η ερώτηση, είναι παγίδευση» – «Σεβαστό να μη θέλετε να απαντήσετε»
Με έκπληξη ο δημοσιογράφος άκουσε την κ. Αποστολάκη να του λέει πως η ερώτησή του δεν της αρέσει και δεν την αποδέχεται
H Μιλένα Αποστολάκη 31