Δευτέρα, 3 Ιουν.
33oC Αθήνα

Απώλεια της δεδηλωμένης… βλέπουν στη Συγγρού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της συμφωνίας βρίσκεται η Συγγρού με πλειάδα “γαλάζιων” στελεχών να τονίζει ότι “η συμφωνία θα αποτελέσει το ξήλωμα του…πουλόβερ για την κυβέρνηση“.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυριαρχεί η άποψη ότι πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα χάσει τη δεδηλωμένη και μοιραία θα έρθει η κατάρρευσή της είτε στην ψηφοφορία επί μίας συμφωνίας είτε στην εφαρμογή της.

Στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ σημειώνουν για τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ ότι “ακόμη δεν έχουμε δει μια επίσημη συμφωνία, όταν έρθει θα αποφασίσουμε”. Στη Συγγρού αφότου ολοκληρωθεί η συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεδριάσουν τα όργανα ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να διατηρεί το δικαίωμα της τελικής απόφασης.

Αν και υπάρχουν αρκετοί “γαλάζιοι” βουλευτές που υπερθεματίζουν υπέρ της καταψήφισης της συμφωνίας, παρόλα αυτά η ηγετική ομάδα της Συγγρού δείχνει να κλείνει προς στη ψήφιση επί της αρχής, δηλώνοντας έτσι τη αναγκαιότητα της συμφωνίας για τη διασφάλιση του ευρωπαϊκού κεκτημένου αλλά ταυτόχρονα η ΝΔ θα κάνει λόγο για νέα φοροκαταιγίδα που περιέχει υφεσιακά μέτρα.

Ενώ υπάρχουν και “γαλάζιοι” βουλευτές όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που υπογραμμίζουν ότι “μία κακή συμφωνία είναι καλύτερη από μη συμφωνία”.

Στη Συγγρού βλέπουν ότι πολύ δύσκολα η κυβέρνηση θα καταφέρει να περάσει τη συμφωνία. ” Αν ψηφιστεί η συμφωνία το επόμενο στάδιο της εφαρμογής της θα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Η πλειονότητα των μέτρων είναι από φόρους και εισφορές δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτό” έλεγε στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ. Αν μια συμφωνία ψηφιστεί με ψήφους της αντιπολίτευσης η ΝΔ θα θέσει αυτόματα θέμα απώλειας της δεδηλωμένης.

Σήμερα το βράδυ ο κ. Σαμαράς αναχωρεί για Βρυξέλλες, όπου αύριο θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΕΛΚ ενώ στο περιθώριο αυτής θα έχει συναντήσεις με άλλους ηγέτες της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε