Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Απολογητικός Κατρούγκαλος… – «Εχουν δίκιο οι συνταξιούχοι»

Απολογητικός Κατρούγκαλος… – «Εχουν δίκιο οι συνταξιούχοι»

Λίγο πριν αποχωρήσει – όπως όλα δείχνουν – από το υπουργείο Εργασίας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος εμφανίστηκε στη Βουλή απολογητικός και χωρίς το γνωστό χαμόγελο…

Στο πλαίσιο επερώτησης για το Ασφαλιστικό ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «Οι συνταξιούχοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται. Τα δικά μας μέτρα ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει». Κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι τα μέτρα που έλαβαν την περίοδο 2010-2015 επέφεραν πολλαπλάσιο πλήγμα στους συνταξιούχους χωρίς μάλιστα να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα των Ταμείων.

Επιτέθηκε και στην Δημοκρατική Συμπαράταξη που κατέθεσε την επερώτηση λέγοντας ότι οι βουλευτές της θα έπρεπε να «ντρέπονται». «Δεν ντραπήκατε να την καταθέσετε την ερώτηση» είπε και πρόσθεσε: «το ΠΑΣΟΚ έχει την ευθύνη για την δημιουργία των δομικών αιτιών της κρίσης».

«Κλέψατε 44 δισ. ευρώ από τις τσέπες των συνταξιούχων. Στα 1,1 δισ. ευρώ ανέρχονται οι συνέπειες του δικού μας νόμου και στα 698 εκατ. ευρώ οι μετέπειτα παρεμβάσεις στο νόμο». Και συνέχισε: «Εμείς επιβάλλαμε τη μικρότερη δυνατή προσαρμογή». 

«Οι συνταξιούχοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται. Μπορεί τα δικά μας μέτρα να είναι σταγόνα σε σχέση με τα δικά σας αλλά ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Ο κ.Κατρούγκαλος είπε ακόμα ότι η εθνική σύνταξη είναι στο όριο της φτώχειας και κάλεσε την αντιπολίτευση να μην ασκεί κριτική για το πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε