Πολιτική

Αποστάσεις Μοσκοβισί από Γιούνκερ: Καλοδεχούμενος στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας

Μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ πως αν εκλεγεί κυβέρνηση, θα συζητήσει μαζί του αρκεί να μην θέλει να βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη έστειλε ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, απευθύνοντας μάλιστα και πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα να τον συναντήσει στις Βρυξέλλες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κλείνοντας την διήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Πιέρ Μοσκοβισί παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Ρωτήθηκε γιατί δεν συνάντησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, είπε πως «ήρθα εδώ για επίσκεψη εργασίας, για να δώ τις εκλεγμένες αρχές αλλά αν ο κ. Τσίπρας θέλει να με συναντήσει, είναι καλοδεχούμενος στις Βρυξέλλες».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας πήρε αποστάσεις από τον προϊστάμενό του και πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας με νόημα πως δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά των κρατών μελών.
Δεν παρεμβαίνω στα εσωτερικά

Ο Πιέρ Μοσκοβισί ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές και απάντησε πως «είμαστε προσηλωμένοι με τον πρόεδρο Γιούνκερ ότι η Ελλάδα είναι στο ευρώ και είμαστε επίσης σταθερά προσηλωμένοι στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Από εκεί και πέρα υπάρχει δημοκρατία και οι πολίτες επιλέγουν».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης: «Όσο υπάρχει casus belli, η Τουρκία θα βρίσκει ελληνικό μπλόκο στην ευρωπαϊκή άμυνα»
Η Αθήνα σηκώνει θεσμικό τείχος απέναντι στη συμμετοχή της Άγκυρας στα ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα, καθιστώντας σαφές ότι η απειλή πολέμου δεν μπορεί να συνυπάρχει με αμυντική συνεργασία στην Ευρώπη
Γιώργος Γεραπετρίτης
Ανδρουλάκης από την κηδεία της Βάγιας Νέστορα: «Καμία ανοχή στη βία, την τρομοκρατία και τον διχασμό»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην Κοζάνη για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Βάγιας Νέστορα, ζητώντας την άμεση σύλληψη των δραστών των εμπρηστικών επιθέσεων που συγκλόνισαν τη Θεσσαλονίκη
Νίκος Ανδρουλάκης, κηδεία Νέστορα
ΠΑΣΟΚ: Η δημοσκοπική «φτώχεια» φέρνει γκρίνια – Οι μπηχτές και η ένταση με την ΕΛ.ΑΣ μπλοκάρουν τη «φυγή προς τα μπρος»
Σήμερα (09/07/26), σε εκδήλωση για τους συνταξιούχους στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσιάζει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνική ασφάλιση και τη σύνταξη
Ανδρουλάκης