Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αποστάσεις ΝΔ από το αίτημα του ΚΙΝΑΛ να κληθεί να καταθέσει χωρίς όρκο η Τουλουπάκη

Αποστάσεις ΝΔ από το αίτημα του ΚΙΝΑΛ να κληθεί να καταθέσει χωρίς όρκο η Τουλουπάκη

Διευκρινήσεις από «γαλάζια» μέλη της προανακριτικής επιτροπής ότι η ΝΔ χθες δεν συντάχθηκε με το αίτημα του ΚΙΝΑΛ που ζήτησε η επικείμενη κατάθεση της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη να γίνει ανωμοτί καθιστώντας την έτσι και ως ύποπτη αξιόποινων πράξεων.

Βουλευτές – μέλη της ΝΔ ανέφεραν ότι από τα Πρακτικά της συνεδρίασης, προκύπτει ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή ο εισηγητής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης όταν το ΚΙΝΑΛ έθεσε κατέθεσε το αίτημα, εξέφρασε έντονο προβληματισμό για το εάν αυτό θα μπορούσε να γίνει από την επιτροπή υποστηρίζοντας ότι μόνο οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, οι οποίοι ελέγχουν τις καταγγελίες σε βάρος συναδέλφων τους, θα μπορούσαν να αποδώσουν τέτοια ιδιότητα στην κυρία Ελένη Τουλουπάκη και όχι η Βουλή.

Πηγές από τη ΝΔ ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι από την στιγμή που η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς δεν έχει σε βάρος της κάποια κατηγορία, η Προανακριτική δεν νομιμοποιείται να την κλητεύσει με την ιδιότητα της υπόπτου. Το αίτημα του ΚΙΝΑΛ, πρόσθεταν, άλλωστε θα κριθείς την έναρξη της αυριανής συνεδρίασης και δεν υπήρξε χθες καμία λήψη απόφαση της Επιτροπής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις