Κυριακή, 21 Απρ.
20oC Αθήνα

Αποστάσεις Χρηστίδη για τα «μπάρμπεκιου» έξω από hot spot! “Σφάχθηκαν” Γιαννούλης – Κυρανάκης

Αποστάσεις Χρηστίδη για τα «μπάρμπεκιου» έξω από hot spot! “Σφάχθηκαν” Γιαννούλης – Κυρανάκης
photo intime

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης με δήλωσή του αποδοκίμασε τις αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Γιαννούλη για αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα σχετικά με συμπεριφορές πολιτών απέναντι στους μετανάστες.

«Στην Ελλάδα δεν χρειαζόμαστε ούτε ατυχείς δηλώσεις, σαν του κ. Γιαννούλη, ούτε προσβλητικές εκδηλώσεις λίγων, που αδικούν τις τεράστιες προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών και τις διαχρονικές ελληνικές αξίες της φιλοξενίας και της αλληλεγγύης και θιγούν το θρησκευτικό συναίσθημα των προσφύγων και μεταναστών», σχολίασε δηκτικά ο κ. Χρηστίδης.

Νωρίτερα έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στους βουλευτές Χρήστο Γιαννούλη και Κωνσταντίνο Κυρανάκη αναφορικά με τα “μπάρμπεκιου” απέναντι από προσφυγικές δομές, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα.

«Δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στη Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω εάν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας, αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω εάν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος, αλλά από κάθε λογικό Έλληνα πολίτη, από κάθε δημοκράτη Έλληνα πολίτη, θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαν δυσμενώς. Ως κτηνωδία», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επέμεινε: «είναι κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πεποίθησης. Οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι από δομή προσφύγων, κατά τύχη; Μην παίζουμε αυτά τα πράγματα. Πιστεύετε ότι έγινε τυχαία;».

Κυρανάκης: Δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας, να έρθει και να επιβάλει τους δικούς του όρους

Η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη. «Θα ήθελα, να υπενθυμίσω στο συνάδελφό ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό κάποιες προϋποθέσεις και η κατανάλωση αλκοόλ. Δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας, να έρθει και να επιβάλει τους δικούς του όρους».

Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε απαράδεκτη την τοποθέτηση του κ. Γιαννούλη. «Είναι απαράδεκτη αυτή η δήλωση, που κάνατε, κ. Γιαννούλη, διότι περιορίζει – σύμφωνα με τα δικά σας λεγόμενα – δικαιώματα, που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Από πού κι ως πού θα πρέπει, να περιοριστούν, δηλαδή, τα δικαιώματα στην κατανάλωση και στον τρόπο ζωής που έχουν οι Έλληνες πολίτες, επειδή έχουν έρθει κάποιοι υπήκοοι τρίτων χωρών; Με ποια λογική γίνεται αυτό;», είπε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

“Ξέρετε ποιοι το οργανώνουν;”, απευθύνθηκε στον κ. Κυρανάκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει την απάντηση: «Όχι, δεν γνωρίζω, ποιοι το οργανώνουν. Εσείς, αναφέρεστε σε κατανάλωση φαγητού και ποτού από Έλληνες πολίτες για την κατακρίνετε ως απαράδεκτη. Από πού κι ως πού θα πρέπει, να περιορίζεται και με βάση ποια λογική, επειδή υπάρχουν υπήκοοι τρίτων χωρών; Με ποια λογική;», είπε ο κ. Κυρανάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις