Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Απόστολος Τζιτζικώστας: Η Ευρώπη να θέσει τις πόλεις και τις περιφέρειές της στο επίκεντρο των ανησυχιών της

Απόστολος Τζιτζικώστας: Η Ευρώπη να θέσει τις πόλεις και τις περιφέρειές της στο επίκεντρο των ανησυχιών της
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Σε κοινό άρθρο τους στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, τέσσερις περιφερειάρχες μεταξύ των οποίων και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζουν τη σημασία της αλλαγής που πρέπει να κάνει η Ευρώπη για να θέσει στο επίκεντρο των ανησυχιών της, τις πόλεις και τις περιφέρειές της.

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ακόμη τρεις περιφερειάρχες, τονίζουν ότι από όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, οι τοπικές και περιφερειακές αρχές χαίρουν της μεγαλύτερης εμπιστοσύνης, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Εξηγούν, μάλιστα, ότι ο λόγος είναι απλός, διότι οι τοπικές δημόσιες αρχές αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Αυτές ακούν και ικανοποιούν τις ανάγκες τους αλλά και ενεργούν για να ανταποκριθούν καλύτερα στις φιλοδοξίες τους.

«Είναι καιρός να αξιοποιηθεί πλήρως αυτός ο ζωτικός ρόλος, μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, η οποία θα πρέπει να υπερβεί το πλαίσιο της τρέχουσας συμβουλευτικής της λειτουργίας για να αποκτήσει μια δεσμευτική γνώμη σε ζητήματα όπου η εδαφική διάσταση είναι σαφώς εμφανής», προτείνουν οι περιφερειάρχες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις