Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για τα διόδια

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για τα διόδια

Επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των διοδίων, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη εξέλιξη που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα την άρνηση των παραχωρησιούχων να μην επιτρέψουν την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων για να ψηφίσουν στις εκλογές.

 «Αυτό που ίσχυσε στο δημοψήφισμα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει να ισχύει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Το δικαίωμα των πολιτών στις μετακινήσεις, ειδικά την κορυφαία ημέρα έκφρασης της δημοκρατίας, είναι αδιαπραγμάτευτο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά τους, το ΚΚΕ και η Λαϊκή Ενότητα, ήδη από χθες επιχείρησαν να επιρρήψουν ευθύνες στον ΣΥΡΖΑ σχετικά με την άρνηση των παραχωρησιουχ΄βν να επιτρέχουν την ελέυθερη διέλευση από τα διόδια.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο όταν οι εταιρείες που διαχειρίοζονται τα διόδια αρνήθηκαν στους εκλογείς την ελεύθερη διέλευση προκαλώντας την έντονη αντίδραση και παρέμβαση της υπηρεσιακής πρωθυπουργού Β. Θάνου, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα, το οποίο τελικώς δεν επιλύθηκε και οι ετεροδημότες κατέβαλαν κανονικά το αντίτιμο.

Λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, με κοινή τους δήλωση οι υπηρεσιακοί υπουργοί Εσωτερικών Αντ. Μανιτάκης και Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης ανέφεραν ότι «οι εν λόγω εταιρείες με απαντητικές επιστολές τους διατύπωσαν την άρνησή τους, με το αιτιολογικό της διασάλευσης των Συμβάσεων Παραχώρησης». Υπενθυμίζουν ότι το αίτημα για ελεύθερη διέλευση των εκλογέων από τα διόδια «διατυπώθηκε και εγγράφως προς τις Εταιρείες των Αυτοκινητοδρόμων και της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου μέσω της Γενικής Γραμματείας Υποδομών». Ακόμη διαβεβαίωσαν πως τα συναρμόδια υπουργεία «προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μέσα στο πλαίσιο της αρμοδιότητας τους προκειμένου να διασφαλίσουν την ελεύθερη δίοδο και την άνευ καταβολής τιμήματος διέλευση των εκλογέων από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας των εκλογών».

Δείτε όλα τα Live αποτελέσματα εκλογών 2015

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε