Σάββατο, 13 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιλέγει τελικά την έδρα Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιλέγει τελικά την έδρα Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών

Την έδρα Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών αντί της Β’ Θεσσαλονίκης επιλέγει τελικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως έγινε γνωστό απόψε, μία εβδομάδα μετά τις εκλογές. Οριστικοποιήθηκε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου επέλεξε την Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών ως έδρα εκλογής της, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η κ. Κωνσταντοπούλου είχε γνωστοποιήσει ότι θα επέλεγε τη Β΄ Θεσσαλονίκης.

Επίσης, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής (02.07.2023), σημειώνεται ότι μετά τις αλλαγές που έγιναν με την απόφαση της Αν. Εφορευτικής Επιτροπής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας διαμορφώνεται ως εξής:

Επικεφαλής-Πρόεδρος: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δικηγόρος, Πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών

Επικρατείας: Αλέξανδρος Καζαμίας, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Coventry

Α’ Αθηνών: Διαμαντής Καραναστάσης, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών: Τζώρτζια Κεφαλά, Καλλιτέχνης-Τραγουδίστρια

Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών: Σπύρος Μπιμπίλας, Ηθοποιός, Πρόεδρος Σ.Ε.Η.

Ανατολικής Αττικής: Έλενα Καραγεωργοπούλου, Συμβολαιογράφος

Α’ Θεσσαλονίκης: Μιχάλης Χουρδάκης, Ιατρός, Καθηγητής Α.Π.Θ.

Β’ Θεσσαλονίκης: Αρετή Παπαϊωάννου, Συνταξιούχος Συμβολαιογράφος.

Επιπλέον, επισημαίνεται πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας αποτελείται από 4 γυναίκες και 4 άνδρες, «συγκροτώντας υπόδειγμα ισότιμης συμμετοχής» και προστίθεται:

«Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, 2ος στον Β1 Βόρειο Τομέα μετά την Επικεφαλής, θα αναλάβει διακεκριμένο ρόλο στην Οργάνωση του Κινήματος της Πλεύσης Ελευθερίας, με στόχο την ενεργοποίηση μελών σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επίσης, αναλαμβάνει και τον τομέα του Αθλητισμού, με έμφαση τον Κοινωνικό Αθλητισμό, που αποτελεί όραμά του. Ο ίδιος ουδέποτε διεκδίκησε την ανάληψη βουλευτικής έδρας και με το γνωστό αγωνιστικό του πνεύμα δίνει το παράδειγμα της διαρκούς ανιδιοτελούς προσφοράς.

Ο Χρήστος Αρίδας, αυτοδημιούργητος ελεύθερος επαγγελματίας, που εκλέχθηκε στην έδρα της Β’ Πειραιώς που αφαιρέθηκε από την Πλεύση Ελευθερίας, θα συνεχίσει να προσφέρει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στην Πλεύση Ελευθερίας, ως 9ος βουλευτής.

Η Πλεύση Ελευθερίας θα διεκδικήσει σθεναρά την 9η έδρα που αφαιρέθηκε», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις