Πολιτική

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Ποιοι Δήμοι πέρασαν στα χέρια του ΚΚΕ – «Ενισχύθηκε κι άλλο η Λαϊκή Συσπείρωση» είπε ο Κουτσούμπας

Οι τέσσερις υποψήφιοι του ΚΚΕ που είχαν περάσει στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών της Κυριακής, 15 Οκτωβρίου κατάφεραν να κερδίσουν και να εκλεγούν δήμαρχοι. Στον α’ γύρο της 8ης Οκτωβρίου, το ΚΚΕ είχε εκλέξει δήμαρχο στην Ικαρία. 

Στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου, το ΚΚΕ εξέλεξε δημάρχους σε Πάτρα, Καισαριανή, Πετρούπολη και Χαΐδάρι. Τους τέσσερις νεοεκλεγμένους δημάρχους συνεχάρη ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Στην Πάτρα, με την ενσωμάτωση στο 99,71% ο Κώστας Πελετίδης κατάφερε να επανεκλεγεί για τρίτη φορά δήμαρχος της αχαϊκής πρωτεύουσας, συγκεντρώνοντας ποσοστό 56,72%, έναντι 43,28% του Κωνσταντίνου Σβόλη.

Στην Καισαριανή, ο Ηλίας Σταμέλος νίκησε με 61,51% τον Χρήστο Βοσκόπουλο που συγκέντρωσε ποσοστό 38,49% στο 100% της ενσωμάτωσης.

Στην Πετρούπολη, ο Ευάγγελος Σίμος αναδείχθηκε δήμαρχος με ποσοστό 55,33% έναντι 44,67% του Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου, με την ενσωμάτωση στο 100%.

Και στο Χαϊδάρι, ο Μιχάλης Σελέκος είναι ο νέος δήμαρχος, καθώς συγκέντρωσε το 55,23% των ψήφων, έναντι 44,775% του Ευάγγελου Ντηνιακού.

Υπενθυμίζεται ότι εκλογή από την πρώτη Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, είχε εξασφαλίσει ο υποψήφιος του ΚΚΕ στην Ικαρία, Φανούρης Καρούτσος με 45,07%, υπερισχύοντας του απερχόμενου δημάρχου, Νίκου Καλαμπόγια, που πήρε 42,87%.

Κουτσούμπας: Το βήμα που έγινε την προηγούμενη Κυριακή ενισχύθηκε με την εκλογή δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Σε δήλωση για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών προχώρησε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «χαιρετίζουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που, και στον β’ γύρο, τίμησαν με την ψήφο τους τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με το γαρύφαλλο.

Το βήμα, που έγινε την προηγούμενη Κυριακή, ενισχύθηκε αυτή την Κυριακή παραπέρα, με την εκλογή δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πάτρα με τον Κώστα Πελετίδη, στην Καισαριανή με τον Ηλία Σταμέλο, στο Χαϊδάρι με Δήμαρχο τον Μιχάλη Σελέκο, στην Πετρούπολη με Δήμαρχο τον Βαγγέλη Σίμο, ενώ αυτή τη στιγμή δίνεται η μάχη ψήφο την ψήφο και στον Τύρναβο με τον Στέλιο Τσικριτσή.

Έτσι μαζί με την Ικαρία, που από τον α’ γύρο εξέλεξε δήμαρχο τον Φανούρη Καρούτσο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι πλειοψηφία σίγουρα σε 5 συνολικά Δήμους της χώρας.

Οι δημοτικές αυτές αρχές θα αποτελούν στήριγμα του λαού στον καθημερινό του αγώνα για τα δικαιώματά του, θα είναι αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις και το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο συγκρότησης και λειτουργίας της τοπικής διοίκησης ως μακρύ χέρι του κράτους.

Συνολικά επιβεβαιώνεται και με τα σημερινά αποτελέσματα ότι, παρά τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό ακόμα, σταθεροποιείται και ενισχύεται συνεχώς, ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Pulse: Θετικά βλέπουν τα μέτρα Μητσοτάκη για ενοικιαστές και συνταξιούχους οι πολίτες – Παραμένει δεύτερη η Πλεύση Ελευθερίας
Οι πολίτες ζητούν μέτρα και για την περαιτέρω ενίσχυση της μεσαίας τάξης - «Μοιρασμένοι» για το πότε θα πρέπει να γίνουν εκλογές
Ακίνητα 17
Άδωνις Γεωργιάδης για Παύλο Πολάκη: Απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης για το ΚΕΕΛΠΝΟ – Δικάζεται την Τετάρτη για συκοφαντία μετά από 5 αναβολές
Αύριο Τετάρτη αναμένεται να εκδικαστεί η μηνυτήρια αναφορά του Σταμάτη Πουλή και της συζύγου του σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Παύλο Πολάκη