Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: 400.000 μηνύματα από τη βάση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τίποτε δεν είναι πλέον το ίδιο στη ΝΔ ανεξάρτητα απ’ τη διαδικασία του δεύτερου γύρου και ανεξάρτητα απ’ το ποιος θα είναι ο τελικός νικητής και θα αναδειχθεί έτσι ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τις συνεχόμενες εκλογές ήττες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέτυχε μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων του σε εσωκομματικές εκλογές, συμμετοχή που άφησε έκπληκτους και τους επιτελείς που πλέον μιλούν για ένα σαφές μήνυμα από τη βάση.

Το πρώτο μήνυμα που εύκολα μπορεί να διαβάσει κανείς είναι ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ θέλουν να αλλάξουν σελίδα. Η δεξιά στροφή του κόμματος αποτελεί ήδη παρελθόν καθώς η κάλπη έβγαλε… στροφή προς το κέντρο.
Το δεύτερο σαφές μήνυμα που δείχνει η ίδια η συμμετοχή του κόσμου είναι ότι οι ψηφοφόροι αναζητούν μια εναλλακτική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Η αυξημένη, σε σχέση με την αναμενόμενη, συμμετοχή δείχνει ότι ο κόσμος θέλει η ΝΔ να δηλώσει παρούσα στις εξελίξεις και κυρίως είναι ένα μήνυμα πως η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η μόνη που έχει η χώρα.
Ταυτόχρονα όμως οι επιτελείς της Συγγρού και κυρίως ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να ερμηνεύσει τη συμμετοχή και ως ένα μήνυμα πολιτικών επιλογών. Το γεγονός ότι οι δυο υποψήφιοι ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλαμβάνεται ως υπόσχεση “σκληρού ροκ” απέναντι σε πολιτικές κρατισμού που επιχειρεί να επιβάλει η Κουμουνδρούρου.
Δεδομένη επίσης θα πρέπει να θεωρείται, σύμφωνα με πολλούς, και η αυξημένη επιρροή των φιλελεύθερων απόψεων καθώς το διευρυμένο ποσοστό του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτό δείχνει…
Κατά πολλούς αυτή η διαδικασία ήταν η πρώτη η οποία οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία σε πρωτόγνωρα για την παράταξη μονοπάτια, καθώς για πρώτη φορά καταγράφονται ξεκάθαρα οι τάσεις εντός του κόμματος και τα ποσοστά με τα οποία εκπροσωπούνται.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε