Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Απογοήτευση στο επιτελείο Τζιτζικώστα – Ρίχνουν ευθύνες στον Καραμανλή

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Απογοήτευση στο επιτελείο Τζιτζικώστα – Ρίχνουν ευθύνες στον Καραμανλή

Κατά την καταμέτρηση των ψήφων το επιτελείο του Απόστολου Τζιτζικώστα θεωρούσε σίγουρο πως θα είναι δεύτερος στην εκλογική κούρσα για τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, όταν άρχισαν να ενσωματώνονται τα εκλογικά τμήματα της Αθήνας ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχασε έδαφος και τερματίζει τρίτος τελικά με το ποσοστό του, σύμφωνα με πληροφορίες να κυμαίνεται λίγο πάνω από το 20%.

Η τρίτη θέση του Απόστολου Τζιτζικώστα απογοήτευσε τόσο τον ίδιο όσο και το επιτελείο του, καθώς περίμεναν πως ο περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας θα ήταν άνετα στο δεύτερο γύρο.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε και εκείνους τους ψηφοφόρους για τη μαζική συμμετοχή του κόσμου. Συνεχάρη τον Ε. Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρώτη και δεύτερη θέση, αλλά και τον Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας πως όλοι μαζί έβγαλαν πιο δυνατή τη Νέα Δημοκρατία.

Δήλωσε πως θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για τη Νέα Δημοκρατία που θα μεγαλώσει και θα συμβάλει να δοθεί ένα τέλος στη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, ο κ. Τζιτζικώστας δεν αποκάλυψε ποιόν θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο.

Πληροφορίες, αναφέρουν πως κύκλοι του κ. Τζιτζικώστα θεωρούν πως πίσω από την ήττα του κρύβεται το παιχνίδι διαρροών και κύκλων του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Μάλιστα, στον πρώην πρωθυπουργό χρεώνουν το γεγονός πως ακόμα και σε μέρη της Μακεδονίας, όπου λογικά είναι προπύργια του κ. Τζιτζικώστα, η εικόνα των αποτελεσμάτων ήταν διαφορετική με τον κ. Μεϊμαράκη να έχει την πρωτιά.

Επισημαίνουν δε πως παρά το γεγονός πως η συμμετοχή ήταν μαζική η Νέα Δημοκρατία παραμένει ένα καραμανλικλο κόμμα, αφήνοντας αιχμές για το συναινετικό προφίλ του κ. Καραμανλή με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε