Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Τα επίσημα αποτελέσματα άργησαν μια μέρα…

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Τα επίσημα αποτελέσματα άργησαν μια μέρα…

Για ακόμα μια φορά ένα κόμμα εξουσίας όπως η ΝΔ δεν τολμάει να κάνει την τομή και να ανακοινώσει έστω και ένα επίσημο αποτέλεσμα. Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ θα γίνουν γνωστά ίσως τα ξημερώματα, μπορεί και νωρίς το πρωί. Κι αυτό, γιατί θέλουν όπως λένε να γίνει αντιπαραβολή των αποτελεσμάτων που έφτασαν στην Συγγρού με φαξ και εκείνων που έφτασαν ηλεκτρονικά.

Αργά το βράδυ, ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης έφυγε από την Συγγρού για να πάει να τσιμπήσει κάτι, όπως είπαν κι ενώ τουλάχιστον οι 400.000 ψηφοφόροι που τίμησαν με την ψήφο τους τη ΝΔ περιμεναν με αγωνία να μάθουν έστω και ένα επίσημο αποτέλεσμα, ενημερώθηκαν τελικά κυρίως από το διαδίκτυο. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι ο νικητής της πρώτης Κυριακής, ο κ. Μεϊμαράκης δεν έκανε δηλώσεις αλλά μόνο διαρροές, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Το Newsit.gr λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης σας ενημέρωσε για την πρώτη και δεύτερη θέση των εκλογών της ΝΔ. Έτσι, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι, όπως όλα δείχνουν, οι μονομάχοι που θα διεκδικήσουν την ηγεσία της ΝΔ στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στις 10 Ιανουαρίου.

Από την ροή των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι πρώτος, αλλά χωρίς να αγγίζει το 50% που θα του επέτρεπε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Ο κ. Μεϊμαράκης πάντως ξεπερνά το 40%, δεύτερος είναι ο κ. Μητσοτάκης που πλησιάζει το 30% και τρίτος ο Απόστολος Τζιτζικώστας με τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη τέταρτο με μονοψήφιο ποσοστό.

Στην δήλωση που έκανε όταν ξεκαθάρισε ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους της ΝΔ. “Απευθύνομαι προσωπικά στους 400.000 πολίτες, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μία νέα εποχή στη ΝΔ”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι “Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μία νέα εποχή για τη ΝΔ και την Ελλάδα”.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του κόμματος και σημείωσε: “Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σήμερα παραδοσιακοί ψηφοφόροι ενώθηκαν με χιλιάδες νέους. Έστειλαν μήνυμα να κάνουμε την ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Έστειλαν όμως μήνυμα και κατά της ανίκανης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ”.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε