Τετάρτη, 1 Μαΐ
21oC Αθήνα

Αποτελέσματα εκλογών: Ποιοι προηγούνται σε σταυρούς σε Βόρειο, Δυτικό και Νότιο τομέα της Β’ Αθηνών

Αποτελέσματα εκλογών: Ποιοι προηγούνται σε σταυρούς σε Βόρειο, Δυτικό και Νότιο τομέα της Β’ Αθηνών

Με το αποτέλεσμα των εκλογών να έχει κριθεί και τη Νέα Δημοκρατία να έχει πετύχει μεγάλη νίκη επί του ΣΥΡΙΖΑ, το ενδιαφέρον στρέφεται όλο στις περιφέρειες και τους σταυρούς.

Στον Βόρειο Τομέα, μένουν εκτός ηχηρά ονόματα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, ενώ στον Νότιο Τομέα ο Νίκος Δένδιας έχει λάβει σχεδόν 60.000 ψήφους, μακράν του δεύτερου. 

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, στο 94,17% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων, η Νέα Δημοκρατία πετυχαίνει ποσοστό 45,89% και λαμβάνει 9 έδρες.

Στη σταυροδοσία προηγούνται, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, οι Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Δημήτρης Καιρίδης, Ζωή Ράπτη, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Νίκος Παπαθανάσης, Γιώργος Κουμουτσακος, και Άρια Αγάτσα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με 18,8% κερδίζει τρεις έδρες τις οποίες κερδίζουν, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αθηνά Λινού, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Το ΚΚΕ έλαβε ποσοστό 8,68% και δύο έδρες, τις οποίες λαμβάνουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας ως αρχηγός και η Αφροδίτη Κτενά.

Το ΠΑΣΟΚ με 7,43% κερδίζει μία έδρα, την οποία κερδίζει η Μιλένα Αποστολάκη και ο Ανδρέας Λοβέρδος μένει εκτός, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Μία έδρα κερδίζει και η Ελληνική Λύση με 2,69% την οποία κερδίζει, μέχρι στιγμής ο Βασίλης Βιλιάρδος.

Ο Δυτικός Τομέας

Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, στο 96,16% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων, η ΝΔ προηγείται με 34,46% και λαμβάνει 5 έδρες. Στη σταυροδοσία προηγούνται οι Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός του κόμματος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Μαρία Συρεγγέλα και Γιάννης Λοβέρδος.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,74% κερδίζει τρεις έδρες, τις οποίες καταλαμβάνουν, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, οι Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Γιάννης Δραγασάκης.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ το οποίο με 11,44% κερδίζει δύο έδρες, τις οποίες φαίνεται πως θα πάρουν η Βιβή Δάγκα και ο Γιώργος Πέρρος.

Το ΠΑΣΟΚ με 8,81% λαμβάνει μία έδρα, για την οποία επικρατέστερη είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Άλλη μία έδρα λαμβάνει και η Ελληνική Λύση με 4,10% για την οποία προηγείται η Μαρία Αθανασίου.

Στον Νότιο Τομέα της Αθήνας

Στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τον Νότιο Τομέα Αθηνών, με ενσωματωμένο το 95,43% των εκλογικών τμημάτων, η ΝΔ με 41,50% κερδίζει 11 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,57%, 4 έδρες, το ΚΚΕ με 9,71%, 2 έδρες και από μία έδρα παίρνουν το ΠΑΣΟΚ με 7,56% και η Ελληνική Λύση με 3,44%.

Στη σταυροδοσία, από τη ΝΔ προηγούνται οι Νίκος Δένδιας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Κώστας Κυρανάκης, Βασίλης Σπανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης, Χάρης Θεοχάρης, Γιάννης Καλλιάνος, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Τάσος Γαϊτάνης και Ιωάννας Γκελεστάθης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προηγούνται οι Νίκος Παππάς, Ραλλία Χρηστίδου, Θεανώ Φωτίου και Γιάννης Μουζάλας.

Από το ΚΚΕ φαίνεται να εκλέγονται η Σεμίνα Διγενή και ο Χρήστος Κατσώτης.

Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την έδρα καταλαμβάνει ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ωστόσο εάν επιλέξει την έδρα του Ηρακλείου ή της Α’ Θεσσαλονίκης, τότε τη συγκεκριμένη θα πάρει ο Παύλος Χρηστίδης ή η Τόνια Αντωνίου.

Τέλος, την έδρα της Ελληνικής Λύσης φαίνεται, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, να κερδίζει η Νίκη Αγιοστρατίδου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις