Δευτέρα, 6 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αποτελέσματα εκλογών: Συντροφικά μαχαιρώματα για τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη με καταγγελία για «παρέμβαση του τουρκικού προξενείου»

Αποτελέσματα εκλογών: Συντροφικά μαχαιρώματα για τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη με καταγγελία για «παρέμβαση του τουρκικού προξενείου»
Ο Τάκης Χαρίτου - Φωτογραφία αρχείου InTime News

Η Ροδόπη είναι η μοναδική περιφέρεια που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, με τον Φερχάτ Οζγκιούρ να εκλέγεται με πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Τάκη Χαρίτου. Μόνο που η νίκη αυτή δεν… πανηγυρίζεται για ακόμη έναν λόγο (πέρα από το χαμηλό ποσοστό γενικότερα).

Με το ποσοστό ενσωμάτωσης στο 100%, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει στη Ροδόπη με 33,18%, έναντι 27,06% της Νέας Δημοκρατίας και 22,64% του ΠΑΣΟΚ. Με την ενσωμάτωση των σταυρών στο 94,35%, ο Φερχάτ Οζγκιούρ είναι πρώτος με 12.208 σταυρούς για τον ΣΥΡΙΖΑ, μακράν του δεύτερου Τάκη Χαρίτου που έλαβε 3.902 σταυρούς.  

Η νίκη του Φερχάτ Οζγκιούρ, ωστόσο, φαίνεται ότι προκαλεί συντροφικά μαχαιρώματα, με την Ελένη Λαφτσή, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στον δήμο Κομοτηνής (η οποία πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) να καταγγέλλει ωμή παρέμβαση από το τουρκικό προξενείο, του οποίου, όπως ισχυρίζεται, είναι εκλεκτός ο Οζγκιούρ.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Ελένη Λαφτσή, κάνει λόγο για «ωμή και αισχρή παρέμβαση» του τουρκικού προξενείου και του «ερντογανικού κράτους» και χαρακτηρίζει τον νεοεκλεγέντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «αριστερό δεκανίκι».

Επίσης, επιτίθεται σε όσους «προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου».

Αναφέρει η Ελένη Λαφτσή στην ανάρτησή της

«Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη!
Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη.
Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου.
Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις