Πολιτική

Αργεντινή – Ελλάδα: Οι ομοιότητες από την αρχή της κρίσης μέχρι το τελευταίο τανγκό!

Θα το ΄χετε παρατηρήσει ότι όποιος “τολμήσει” να αναφερθεί στην οικονομική περιπέτεια της Αργεντινής αλλά και στον τρόπο με τον οποίο η χώρα αυτή άφησε πίσω της την τρόϊκα για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματά της με άλλη “συνταγή” προκαλεί μεγάλες εντάσεις.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι η Αργεντινή έχει κατορθώσει πετύχει την “οικονομική της απελευθέρωση” . Τα γεγονότα των τελευταίων εβομάδων με τους “κερδοσκόπους” να την πιέζουν το αποδεικνύουν. Όμως από το 2005 επέλεξε άλλη πορεία και όποιος δεν παραδέχεται ότι η χώρα πάει καλύτερα από την περίοδο που οι “σωτήρες” του ΔΝΤ είχαν αναλάβει …να την σώσουν είναι προφανώς πολιτικά “τυφλός”.

Όσο κι αν προσπαθούν να “ξορκίσουν” την Αργεντινή από την κυβέρνηση τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι υπάρχουν κοινά στοιχεία μεταξύ Αργεντινής και Ελλάδας. Το “η Αργεντινή είχε δικό της νόμισμα” είναι ψέμμα, γιατί η Αργεντινή μπήκε στη μεγάλη περιπέτεια όταν το νόμισμά της ήταν άμεσα συνδεδεμένο με το δολάριο.

Γιατί τα θυμήθηκαμε όλα αυτά; Γιατί κι αυτό το ραντεβού στο Παρίσι ,μαζί με τις πληροφορίες για “διάλυση της τρόϊκας” και αντκατάστασής της από μια task force,θυμίζει πολύ έντονα το τέλος της πρώτης πράξης της αργεντίνικης τραγωδίας. Το τελευταίο ραντεβού των εκπροσώπων του ΔΝΤ με τον τότε πρόεδρο Κίχνερ -σύζυγο της σημερινής προέδρου- είχε γίνει στο μακρυνό Ντουμπάϊ. Εκεί είχαν συμφωνήσει για το χρέος, αφού βέβαια οι “δανειστές-σωτήρες” είχαν αρπάξει ότι μπορούσαν να αρπάξουν από την Αργεντινή.

Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 28
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8