Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Αρπάχτηκαν” Μπουτάρης – Καλαφάτης! “Είσαι χοντροκέφαλος και κάνεις τον χαζό” [vid]

Μπουτάρης Καλαφάτης

Οι σχέσεις τους τεταμένες έτσι κι αλλιώς, ήρθε και το Σκοπιανό να τις κάνει ακόμη χειρότερες. Για άλλη μια φορά, Γιάννης Μπουτάρης και Σταύρος Καλαφάτης τσακώθηκαν και μάλιστα δημόσια.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης έγιναν όλα. Ο Γιάννης Μπουτάρης απάντησε στην κριτική που του άσκησε ο Σταύρος Καλαφάτης. Τον οποίο είπε χοντροκέφαλο, αλλά το πήρε πίσω. Του είπε επίσης πως κάνει τον χαζό…

Ο καυγάς ξεκίνησε όταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης για την πρόσκληση στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ να περάσει την Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Μπουτάρης: Δεν κάνουμε διπλωματία

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν κάνει διπλωματία και εξωτερική πολιτική. Επομένως δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να απολογούμαι σε κανέναν για την πρόσκληση του πρωθυπουργού των Σκοπίων να περάσει την Πρωτοχρονιά στην Θεσσαλονίκη, όπως ήρθαν και χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες του», είπε αρχικά ο Γιάννης Μπουτάρης.

Σε εκείνο το σημείο όμως ο Σταύρος Καλαφάτης τον διέκοψε για να του πει ότι δεν τον κατηγόρησε για την επίσκεψη Ζάεφ αλλά για την πρόταση περί “Νέας Μακεδονίας”. Και ήταν η στιγμή που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έγινε… μπαρούτι!

«Παραείσαι χοντροκέφαλος»

«Την ώρα που μιλάω δεν θα σχολιάζετε κ. Καλαφάτη. Μετά μπορείτε. Όχι την ώρα που μιλάω. Σας το έχω πει επανειλημμένα αλλά παραείστε χοντροκέφαλος για να το αποδεχτείτε. Δεν μπορώ να σας το περιγράψω αλλιώς. Φτάνει” είπε εμφανώς εκνευρισμένος.

Ο χαρακτηρισμός, όμως, προκάλεσε εκνευρισμό και στον Στ. Καλαφάτη, ο οποίος ζήτησε από τον δήμαρχο να ανακαλέσει. Και το έκανε. Αλλά για… τελευταία φορά, είπε. Την επόμενη, τόνισε, δεν θα ανακαλέσει. «Καταλαβαίνετε τι λέω. Μην κάνετε τον χαζό», συμπλήρωσε.

“Ο δήμος και ο δήμαρχος δεν κάνει εξωτερική πολιτική. Ακολουθεί την εξωτερική πολιτική της χώρας. Τελεία και παύλα” κατέληξε στην τοποθέτησή του για το θέμα ο Γ. Μπουτάρης.

Καλαφάτης: Είσαι ακατάλληλος να ασχολείσαι μ’ αυτό!

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο Στ. Καλαφάτης είχε αναφερθεί στο Σκοπιανό. «Τολμάτε να πετάτε ονόματα δημοσίως στο τραπέζι, χωρίς να έχετε έγκριση από το όργανο που πηγάζει η εξουσία σας και αυτό είναι το δημοτικό συμβούλιο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», απευθυνόμενος στο δήμαρχο, πρόσθεσε: «Μας λέτε ότι δεν ασκείτε εξωτερική πολιτική. Δεν έχετε ούτε τις απαραίτητες γνώσεις, ούτε και την πληροφόρηση για να ασχολείστε με αυτό το θέμα. Δεν έχετε την εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο. Είστε ακατάλληλος γι’ αυτό. Σας καλώ σε κρίσιμα θέματα να φέρεστε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην θίγεται ο Θεσσαλονικιός και να μην νιώθουν ότι πληγώνονται όλοι οι Έλληνες».

Με πληροφορίες από thessnews.gr και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις