Πολιτική

Αρτέμης Αρτεμίου: Πήγαμε στη Βενεζουέλα να πουλήσουμε όχι να αγοράσουμε

Στον Ελεύθερο Τύπο μίλησε ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, για το ταξίδι στη Βενεζουέλα το 2013 με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Όπως εξηγεί, το ταξίδι στη Βενεζουέλα δεν έγινε για αγορά προϊόντων, αλλά για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ελληνικές και κυπριακές εταιρείες να πουλήσουν στη Βενεζουέλα τρόφιμα και προϊόντα μακράς διάρκειας.

«Πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα, όχι για να αγοράσουμε. Προς Θεού, η Βενεζουέλα δεν έχει προϊόντα. Ηταν άλλη η δουλειά του καθενός μας. Για άλλον σκοπό πήγε ο Νίκος Παππάς και για άλλο εγώ. Εμείς πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες».

Ο κ. Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Epsilon και το Νίκο Ευαγγελάτο, δήλωσε ότι το ταξίδι στη Βενεζουέλα οργανώθηκε μαζί με το κόμμα του Νικολάς Μαδούρο, το οποίο χαρακτήρισε «αδελφό κόμμα», για να συναφθούν συμφωνίες, μεταξύ άλλων, και στον τομέα του πετρελαίου, χωρίς όμως τελικά να προκύψει καμία συμφωνία.

Ωστόσο, ο κ. Παππάς δεν αποκάλυψε ποια ήταν η σχέση του με τον Αρτέμη Αρτεμίου και με τους εκπροσώπους των Ελλήνων επιχειρηματιών, με τους οποίους βρέθηκε στο Καράκας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Αρτεμίου «είναι αρμόδιος ποιες από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες θέλει να αποκαλύψει και ποιες όχι».

Ερωτηθείς για ποιο λόγο συμμετείχε στην αποστολή ο Κύπριος δικηγόρος των offshore και των Panama Papers Αρτέμης Αρτεμίου ο κ. Παππάς απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι «αρμόδιος να αποκαλύψει το λόγο της παρουσίας του είναι ο ίδιος εάν κρίνει ότι μπορεί από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες».

Σε σχέση με τις καταγγελίες για χρηματοδοτήσεις κομμάτων της Αριστεράς της Ευρώπης από το καθεστώς Τσάβες όπως έχει συμβεί στην Ισπανία με τους Podemos, ο κ. Παππάς είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδελφό κόμμα με το κυβερνών της Βενεζουέλας» και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εξωτερική χρηματοδότηση «παρά μόνο με τη Siemens σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Καρανίκας «στοχοποιεί» το περιβάλλον Τσίπρα – «Ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο αλλά δεν πήραν χαμπάρι ότι ο κόσμος άλλαξε»
Ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, κατηγορώντας συνεργάτες του για γεωπολιτικές αυταπάτες, αναχρονισμό και χρόνια ανεπάρκεια
Ο Νίκος Καρανίκας
Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση για τα «μπλόκα» αγροτών και κτηνοτρόφων – Τα μπλοκαρισμένα ΑΦΜ και το μήνυμα για κατανόηση
Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι βουλευτές που προέρχονται από αγροτικούς νομούς, και γίνονται δέκτες των παραπόνων από τους τίμιους αγρότες και κτηνοτρόφους που παλεύουν για την επιβίωση τους
αγρότες
Μητσοτάκης σε νέους στο «Forbes 30 under 30»: Κάτι αλλάζει στην Ελλάδα και έχουμε κάθε λόγο να το υποστηρίξουμε
«Στέλνουμε μήνυμα στη νέα γενιά ότι αν είσαι κάτω από 25 ετών, από 1.1.2026 δεν θα πληρώνεις καθόλου φόρο εισοδήματος και αν είσαι από 25 μέχρι 30 ετών θα πληρώνεις φόρο 9%», τόνισε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο «Forbes 30 under 30»