Πολιτική

Αρτέμης Αρτεμίου: Πήγαμε στη Βενεζουέλα να πουλήσουμε όχι να αγοράσουμε

Στον Ελεύθερο Τύπο μίλησε ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, για το ταξίδι στη Βενεζουέλα το 2013 με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Όπως εξηγεί, το ταξίδι στη Βενεζουέλα δεν έγινε για αγορά προϊόντων, αλλά για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ελληνικές και κυπριακές εταιρείες να πουλήσουν στη Βενεζουέλα τρόφιμα και προϊόντα μακράς διάρκειας.

«Πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα, όχι για να αγοράσουμε. Προς Θεού, η Βενεζουέλα δεν έχει προϊόντα. Ηταν άλλη η δουλειά του καθενός μας. Για άλλον σκοπό πήγε ο Νίκος Παππάς και για άλλο εγώ. Εμείς πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες».

Ο κ. Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Epsilon και το Νίκο Ευαγγελάτο, δήλωσε ότι το ταξίδι στη Βενεζουέλα οργανώθηκε μαζί με το κόμμα του Νικολάς Μαδούρο, το οποίο χαρακτήρισε «αδελφό κόμμα», για να συναφθούν συμφωνίες, μεταξύ άλλων, και στον τομέα του πετρελαίου, χωρίς όμως τελικά να προκύψει καμία συμφωνία.

Ωστόσο, ο κ. Παππάς δεν αποκάλυψε ποια ήταν η σχέση του με τον Αρτέμη Αρτεμίου και με τους εκπροσώπους των Ελλήνων επιχειρηματιών, με τους οποίους βρέθηκε στο Καράκας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Αρτεμίου «είναι αρμόδιος ποιες από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες θέλει να αποκαλύψει και ποιες όχι».

Ερωτηθείς για ποιο λόγο συμμετείχε στην αποστολή ο Κύπριος δικηγόρος των offshore και των Panama Papers Αρτέμης Αρτεμίου ο κ. Παππάς απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι «αρμόδιος να αποκαλύψει το λόγο της παρουσίας του είναι ο ίδιος εάν κρίνει ότι μπορεί από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες».

Σε σχέση με τις καταγγελίες για χρηματοδοτήσεις κομμάτων της Αριστεράς της Ευρώπης από το καθεστώς Τσάβες όπως έχει συμβεί στην Ισπανία με τους Podemos, ο κ. Παππάς είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδελφό κόμμα με το κυβερνών της Βενεζουέλας» και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εξωτερική χρηματοδότηση «παρά μόνο με τη Siemens σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 9
Η ΝΔ εκλέγει την Κυριακή τον «κομματικό στρατό» της με το βλέμμα στο συνέδριο της άνοιξης: Στις κάλπες πάνω από 120.000 πολίτες
Αυτές οι εσωκομματικές εκλογές έχουν και μία ακόμη ιδιαιτερότητα, πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, με ζωηρά τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος
τα γραφεία της ΝΔ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συνάντησε την Λίνα Μενδώνη: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών
Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρέχουσες και μελλοντικές συνεργασίες του Υπουργείου Πολιτισμού με κορυφαία μουσεία των ΗΠΑ, όπως το Getty, το MET, το Museum of the Bible και τη National Gallery of Art
Λίνα Μενδώνη και Κίμπερλι Γκιλφόιλ