Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Αρθροσκοπήσεις: Να διερευνηθούν περαιτέρω ευθύνες Βορίδη – Σαλμά λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αρθροσκοπήσεις: Να διερευνηθούν περαιτέρω ευθύνες Βορίδη – Σαλμά λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικές ευθύνες για την τιμολόγηση των αρθροσκοπήσεων στον τότε υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη αλλά και τον εμπλεκόμενο ως ιατρό, πρώην υφυπουργό Υγείας και βουλευτή της ΝΔ Μάριο Σαλμά αποδίδει το σχέδιο πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά την υπόθεση αυτή. Παράλληλα ζητάει την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων από την Δικαιοσύνη.

Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ και στην υπόθεση της τιμολόγησης των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων ακολουθεί ότι και στην περίπτωση του Ερρίκος Ντυνάν. Παραπέμπει σε πρώτο χρόνο το πόρισμα της στην Δικαιοσύνη με την επιστροφή του φακέλου για περαιτέρω έλεγχο αξιόποινων πράξεων καθώς όπως σημειώνουν «εντοπίστηκαν ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων νομιμότητας τόσο κατά τη λήψη της απόφασης όσο και κατά τα επόμενα στάδια». Κάνουν λόγο για «σοβαρές υπόνοιες μεθόδευσης και συμπαιγνίας. Ειδικότερα στο Μάκη Βορίδη αποδίδουν πλημμελή έως ανύπαρκτο έλεγχο της απόφασης του ΚΕΣΥ, ενώ στον Μάριο Σαλμάς, αντιδεοντολογική συμπεριφορά με σκοπό την προώθηση της μεθόδου της διαγνωστικής αρθροσκόπησης και τεράστια ηθική απαξία.
Στο ίδιο πόρισμα γίνεται αναφορά και στον πρώην πρόεδρο του ΚΕΣΥ και πρώην βουλευτής της ΝΔ Παναγιώτη Σκανδαλάκη, τον πρώην Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό αλλά και στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις