Τετάρτη, 8 Μαΐ
24oC Αθήνα

Αρβανιτόπουλος: Θα απορροφηθούν όσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα – Απεργούν και οι ιδωτικοί εκπαιδευτικοί

Αρβανιτόπουλος: Θα απορροφηθούν όσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα – Απεργούν και οι ιδωτικοί εκπαιδευτικοί

Τη διαβεβαίωση ότι για όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό που μπήκε στο μέτρο της διαθεσιμότητας υπάρχει μέριμνα ώστε να μεταφερθούν όλοι, είτε σε οργανισμούς δημόσιας υγείας, είτε σε ΙΕΚ, έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος επανέλαβε ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει ενώ επεσήμανε ότι το υπουργείο ανταποκρινόμενο στο αίτημα της κοινότητας, κατοχυρώνει και διασφαλίζει με άρθρο που θα κατατεθεί στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, την οργανική θέση των εκπαιδευτικών δίνοντας τέλος στην σύγχυση και στην αδιαφάνεια που επικρατούσε.

Ακόμα, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι στο θέμα αξιολόγησης των διοικητικών υπαλλήλων το υπουργείο Παιδείας είναι σε διάλογο με τα πανεπιστήμια διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν αφορά τα τεχνολογικά ιδρύματα.

«Όλοι παροικούμε στην Ιερουσαλήμ. Γνωρίζουμε ότι δύο – τρία πανεπιστήμια έκαναν αθρόες μονιμοποιήσεις. Εμείς δεν ερχόμαστε να ζητήσουμε οριζόντια μέτρα. Αξιοποιούμε το προσωπικό και θα υπάρξει συνεργασία με τα ιδρύματα για να δούμε που υπάρχουν υπεράριθμοι και που υπάρχουν κενά για να τα καλύψουμε», τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Απεργούν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Στο μεταξύ, κοινό απεργιακό μέτωπο φιλοδοξούν να συγκροτήσουν οι συνδικαλιστικοί φορείς των καθηγητών δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς και των δασκάλων, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Τα προεδρεία των τριών σωματείων είχαν σήμερα συνάντηση, ενώ αύριο θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ήδη η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας, υπέρ της πρότασης για απεργία διαρκείας ψήφισαν 72 ΕΛΜΕ σε σύνολο 85 (ποσοστό 84,7%) κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους (ΟΙΕΛΕ) εξήγγειλαν 48ωρη απεργία για τις 16 και τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δάσκαλοι της δημόσιας εκπαίδευσης (ΔΟΕ) αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους αύριο ή μεθαύριο.

Η πορεία των κινητοποιήσεων, πάντως, θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση διδακτικού προσωπικού στο απεργιακό κάλεσμα των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πορεία στη Βουλή κάνουν οι εκπαιδευτικοί – Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και την Ομόνοια

Αγριεύουν οι καθηγητές με πενθήμερες απεργίες από Δευτέρα – Κλειστά και τα πανεπιστήμια – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Λουκέτο … διαρκείας στα σχολεία μετά το πρώτο κουδούνι

Αρβανιτόπουλος: Αποκλείει επιστράτευση των εκπαιδευτικών

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε