Πολιτική

Αρβανιτόπουλος: Υπάρχουν μικρά κενά στα σχολεία – Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται την Παιδεία

Μόνο "σημειακά" κενά υπάρχουν στα σχολεία, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στον ραδιοσταθμό «Βήμα»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Οι δάσκαλοι είναι 41.458. Τα πρωινά τμήματα των σχολείων είναι 33.463 και τα απογευματινά ολοήμερα είναι 4.409. Υπάρχουν σημειακά κενά, λόγω τοποθετήσεων, ασθενειών κλπ και καλύπτονται μέσα στο σχολικό έτος, στις τρεις- τέσσερις επόμενες ημέρες. Δεκάδες είναι αυτά τα κενά. Αυτή είναι η εικόνα που έχουμε από όλες τις διευθύνσεις και είναι πολύ καλή», εξήγησε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τα ολοήμερα ανέφερε πως «καθένα έχει τώρα από έναν δάσκαλο και περιμένουμε να δούμε πόσοι μαθητές θα δηλώσουν συμμετοχή, για να ξέρουμε πού θα στείλουμε τους δασκάλους… Είναι ζήτημα τριών-τεσσάρων ημερών το μέγιστο».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε επίσης πως είναι προφανές ότι οι κινητοποιήσεις στον χώρο της Παιδείας υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε:

«Η αξιωματική αντιπολίτευση, με δηλώσεις όλων των στελεχών της και προεξάρχοντος του αρχηγού της, καλεί τους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία. Αυτή η εκμετάλλευση του χώρου της Παιδείας και η ομηρία των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών είναι ατόπημα. Ποιον ωφελεί το κλειστό σχολείο; Την κοινωνία βλάπτει.

Δεν χρειάζεται όλη αυτή η ανάφλεξη που επιχειρείται. Αν υπάρχει μια αιτιολογική βάση, τότε υπάρχει η από τα κάτω συμμετοχή σε μια κινητοποίηση. Αλλά αυτή η πυροδότηση δείχνει ότι δεν υπάρχει βάση. Χρησιμοποιούμε τον χώρο της Παιδείας, για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση. Είναι μια πολιτική επιλογή, πρωτοφανής στα χρονικά δεδομένα και θα την κρίνει ο λαός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρβανιτόπουλος: Δε θα γίνει πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών που θα απεργήσουν

Αρβανιτόπουλος: Να μείνουν τα παιδιά μας ανέγγιχτα από την κρίση

Αρβανιτόπουλος: Θα απορροφηθούν όσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα – Απεργούν και οι ιδωτικοί εκπαιδευτικοί

Η Μ. Ρεπούση επανέρχεται! Μετά τα θρησκευτικά ζητά κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών – Τα χαρακτήρισε νεκρές γλώσσες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύσκεψη στο Μαξίμου για μείωση των τιμών σε βασικά αγαθά – Η στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων στην ατζέντα της κυβέρνησης
Η σύσκεψη γίνεται λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας PosoKanei - Η κυβέρνηση «τρέχει» την υλοποίηση δεσμεύσεων και μεταρρυθμίσεων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ 12
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδημοσίευσε βίντεο Βρετανίδας που μιλάει για το ΕΣΥ – «Στην παιδιατρική φροντίδα η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα»
Η εμπειρία μιας μητέρας με τον άρρωστο γιο της άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την ταχύτητα εξυπηρέτησης στο ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Η Βρετανίδα που μίλησε για το ΕΣΥ 37
Στην αντεπίθεση ο Κασσελάκης: Εγώ ζήτησα από την Τζάκρη να παραιτηθεί – Το κόμμα κινείται στο φιλελεύθερο κέντρο
«Οι Δημοκράτες περνάνε σε μία νέα φάση, οριοθετώντας τον πολιτικό τους χώρο στο φιλελεύθερο κέντρο της εφαρμοσμένης πολιτικής με τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και του ανθρωπισμού»
Στέφανος Κασσελάκης και Θεοδώρα Τζάκρη 56