Πολιτική

Αρχές του 2016 ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Αρχές του 2016 θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση ο νέος αναπτυξιακός νόμος, όπως αναφέρθηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην ατζέντα του ΚΥΣΟΙΠ ήταν τα αναπτυξιακά ζητήματα όπως ο νέος αναπτυξιακός νόμος, η Αναπτυξιακή Τράπεζα, το Αναπτυξιακό Συμβούλιο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο συμβούλιο, την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθούν 200 θέσεις ελεγκτών για τους φακέλλους υποθέσεων που εκκρεμούν από τους παλιούς αναπτυξιακούς νόμους, ενώ το Αναπτυξιακό Συμβούλιο αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Όσον αφορα την αναπτυξιακή τράπεζα, σε πρώτο χρόνο θα βασιστεί στο ΕΤΕΑΝ και στη συνέχεια θα υπάρξει συνεργασία και με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

 

Χρηματοδοτικά εργαλεία

 

Ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης έκανε ενημέρωση για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που αξιοποιεί ή σχεδιάζει η κυβέρνηση ενώ όπως αναφέρθηκε η χώρα μας είναι πρώτη στην Ευρώπη στην απορρόφηση κονδυλίων για το νέο ΕΣΠΑ.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρέας Λοβέρδος: Επίθεση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο του στη Δάφνη – «Δεν τους φοβάμαι, δεν με πτοούν»
«Κανέναν δεν πτοούν, κανέναν δεν εκφοβίζουν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι. Η Δημοκρατία μας είναι πολύ ισχυρότερη από τις επιθέσεις τους», το μήνυμα της ΝΔ για την επίθεση
Φωτογραφία από Facebook - Ανδρέας Λοβέρδος 31
Αλέξης Τσίπρας: Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο με προτάσεις για χρέη, ενέργεια και ενοίκια
Την πρόταση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης για τη μικρομεσαία επιχείρηση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του έπειτα από πρόσκληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 12
«Κλειδώνουν» τα μέτρα για τα καύσιμα: Η επικαιροποίηση επιδότησης στο diesel και όσα προβλέπονται για την αμόλυβδη
Η ακρίβεια πιέζει πολιτικά την κυβέρνηση, με όλα τα σημάδια να δείχνουν πως λόγω της παρατεταμένης κρίσης στη Μέση Ανατολή, ο «ορίζοντας» είναι αχαρτογράφητος
βενζίνη