Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Άρχισαν κιόλας τα… παρατράγουδα στον νέο φορέα – Αντιδράσεις της ΔΗΜΑΡ για την ονομασία

Άρχισαν κιόλας τα… παρατράγουδα στον νέο φορέα – Αντιδράσεις της ΔΗΜΑΡ για την ονομασία

Μπορεί ακόμα να μην έχει καν ιδρυθεί ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς, ωστόσο έχουν ήδη ξεκινήσει οι… εσωκομματικές διαφωνίες.

Με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ εκφράζει την ενόχλησή της για την απόφαση που πήραν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, να προτείνουν ως όνομα του νέου φορέα το «Κίνημα Αλλαγής».

Σε ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφέρεται ότι: «Οι αποφάσεις για το νέο φορέα, όπως και η ονομασία, πρέπει να λαμβάνονται με συλλογικές διαδικασίες και να είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτερης διαβούλευσης στην πορεία προς το συνέδριο και όχι μονομερών συμφωνιών που λαμβάνονται σε επίπεδο κορυφής χωρίς ούτε καν την απαραίτητη συνεννόηση μεταξύ κομμάτων, κινήσεων και υποψηφίων που συμμετέχουν στο εγχείρημα.

Είναι ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και οι διεργασίες να οδηγήσουν σε έναν ισχυρό φορέα, με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην χώρα».

“Νίκη η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές”

Επίσης αναφέρει, ότι οι ανοιχτές μαζικές διαδικασίες στην εκλογή του επικεφαλής, με την συμμετοχή των πολιτών, ήταν μία μεγάλη νίκη της νέας παράταξης, καθώς οι πολίτες έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις, κυρίως στα κόμματα και τις κινήσεις που συμμετέχουν στις διεργασίες συγκρότησης του νέου φορέα.

Σε ομηρία από τον Καμμένο ο Τσίπρας

Η Ε.Ε της ΔΗΜΑΡ, σχετικά με την συζήτηση στη Βουλή για τη πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, εκτίμησε ότι αποδείχθηκε για άλλη μία φορά ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε ομηρία από τον Πάνο Καμμένο και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκόπτεται από αρχές και αξίες της Αριστεράς.

«Αδιαφάνεια σε εξοπλιστικά προγράμματα, μη πληρεξούσιοι-μεσάζοντες και κατάχρηση εξουσίας, δεν είναι ενέργειες που μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου. Η συγκάλυψη και η ανοχή σε τέτοια θέματα αποτελούν συνενοχή», επισημαίνει. «Η θέση μας είναι όλα στο φως. Για αυτό πρέπει να γίνει συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το τι ακριβώς έχει συμβεί έως τώρα, με την συμμετοχή όσων εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση. Ταυτοχρόνως, συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής πρέπει να γίνει και για το θέμα της πώλησης οπλικών συστημάτων ειδικά στην Σαουδική Αραβία», σημειώνει η ΔΗΜΑΡ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις