Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αστυνομικός κατέθεσε μήνυση εναντίον του Πάνου Καμμένου!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία η δικογραφία με τη μηνυτήρια αναφορά αστυνομικού σε βάρος του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, για υπόθεση σχετική με τα επεισόδια αποδοκιμασίας του υπουργού, τον περασμένο Αύγουστο στην Κω.

Την 21η Αυγούστου 2015 ο Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε την Κω για το μεταναστευτικό ζήτημα. Όμως, κάτοικοι της Κω, διαμαρτυρόμενοι για το μεταναστευτικό πέταξαν αυγά και μπουκάλια με νερό εναντίον του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα να φυγαδευτεί από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

Η αφορμή

Στην συνέχεια ο κ. Καμμένος έγραψε στο twitter ότι «επικεφαλής των αγανακτισμένων πολιτών ήταν εν ενεργεία αστυνομικός με μακρά θητεία στην ΕΥΠ μαζί με νεοναζί». Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατονόμασε συγκεκριμένο αστυνομικό ως οργανωτή της εναντίον του διαμαρτυρίας (σ.σ. κατέγραψε λανθασμένα το επώνυμό του).

Φωτό Twitter / @PanosKammenos

Κατόπιν αυτού, ο φερόμενος ως υποκινητής αστυνομικός κατέθεσε σε βάρος του κ. Καμμένου αγωγή με την οποία διεκδικεί χρηματική αποζημίωση ύψους 19.950 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη και μήνυση με την οποία ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση και απλή δυσφήμηση (άρθρα 362 και 363 Ποινικού Κώδικα).

Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι ήταν για εκείνον οδυνηρή η αναπαραγωγή από τα μέσα ενημέρωσης της αναφοράς του κ. Καμμένου στο πρόσωπό του, καθώς έλαβε ευρεία δημοσιότητα και του προκάλεσε αγανάκτηση.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι κατά το περιστατικό που εξελίχτηκε έξω από το Δημαρχείο δεν ήταν εκεί, απλώς είχε περάσει μια ώρα πριν από το λιμάνι, εκτός υπηρεσίας, και ρώτησε γιατί υπήρχε τόσο μεγάλη κινητικότητα από επαγγελματίες καταστηματάρχες, οι οποίοι υποστήριζαν πως είχαν πληγεί από την αθρόα είσοδο προσφύγων-μεταναστών.

Επίσης, ο αστυνομικός αναφέρει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα επεισόδια και με νεοναζί ή οποιαδήποτε άλλη ακραία οργάνωση και ότι κάλεσε με εξώδικο τον κ. Καμμένο να ανακαλέσει την επίμαχη ανάρτηση στο Twitter, αλλά εκείνος δεν το έκανε και κατόπιν αυτού προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Διευκρινίζει, τέλος, ο αστυνομικός ότι πριν πολλά χρόνια υπηρέτησε στην ΕΥΠ για ένα μικρό διάστημα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τη μηνυτήρια αναφορά διαβιβάστηκε μέσω της Εισαγγελίας στη Βουλή, η οποία θα αποφανθεί για την άρση ή όχι της ασυλίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε