Πολιτική

Αθήνα για την επιστολή Τσαβούσογλου: Επαναλαμβάνει μέχρι αηδίας πάγιες, ανυπόστατες και μονομερείς αιτιάσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα απάντηση στο προκλητικό κρεσέντο της Τουρκίας δίνει η Ελλάδα μέσω διπλωματικών πηγών. Ειδικά για την επιστολή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε διεθνείς οργανισμούς και σε κράτη – μέλη της ΕΕ αναφέρουν ότι επαναλαμβάνει ad nauseam (σ.σ. μέχρι αηδίας) τις πάγιες, ανυπόστατες και παράνομες μονομερείς αιτιάσεις της.

«Οι εν λόγω αιτιάσεις», αναφέρουν οι ίδιες πηγές για την επιστολή Τσαβούσογλου, «ουδεμία βάση έχουν, αντιθέτως αντιβαίνουν θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Δυστυχώς, η επιστολή αυτή αποτελεί μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σε τέτοιο βαθμό που ξεπερνάει τα όρια της λογικής και πλέον κινείται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας».

Όπως επισημαίνουν, «Η Ελλάδα έχει επανειλημμένα απορρίψει το σύνολο των τουρκικών αιτιάσεων με σειρά από επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές που έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ».

Μάλιστα, αναφέρουν ότι «Το γεγονός ότι η επιστολή καταλήγει ζητώντας από τους αποδέκτες της (ΕΕ, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ) “να συνεισφέρουν στις προσπάθειες για την ενίσχυση της ειρήνης και της ασφάλειας στο Αιγαίο ενθαρρύνοντας την Ελλάδα να αποφεύγει την κλιμάκωση της ρητορικής και σχετικών ενεργειών, καθώς και να ξεκινήσει ένα ουσιαστικό διάλογο με την Τουρκία, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου”, μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί.

Και καταλήγουν: «Αρκεί να επαναληφθεί ότι, όπως τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Γαλλίδα ομόλογό του Catherine Colonna χθες: “Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν δημοσίως και επανειλημμένα ότι: “τα νησιά [του Αιγαίου βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή”, η Τουρκία “μπορεί να έρθει νύχτα” να τα καταλάβει και ότι ” η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη της Τουρκίας. Δεν είναι συνομιλητής της”».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δούρου από τη ΔΕΘ: Πρόγραμμα ανασύνταξης και κάλεσμα προοδευτικής σύγκλισης
Οικονομικές παρεμβάσεις έως 6 δισ. ευρώ, κατάργηση ιδιωτικών πανεπιστημίων, επαναφορά 13ου μισθού και σύνταξης, επίθεση στην κυβέρνηση και πρόταση για μητροπολιτική διοίκηση της Θεσσαλονίκης
Ρένα Δούρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο: Οι σέλφις, τα χαμόγελα, τα «high five» και η έκπληξη στην παιδική χαρά
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα πως κανένας δεν είναι μόνος του, ακόμη και αν βρίσκεται σε ένα πολύ απομακρυσμένο σημείο της χώρας, όπως το Καστελόριζο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο
10
Αλέξης Τσίπρας στην 90ή ΔΕΘ: Καινοτομία, παραγωγή και ευχές για επιστροφή του Απόλλωνα Καλαμαριάς στα «μεγάλα σαλόνια»
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ συνομίλησε με φοιτητές, νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην 90η ΔΕΘ
Κώστας Αρβανίτης: Η κυβέρνηση τιμωρεί την ανεργία υπέρ της εργοδοσίας – Το νέο κοινωνικό «τσεκούρι» Μητσοτάκη
«Απέναντι στην πολιτική της φτωχοποίησης και του εκβιασμού, διεκδικούμε ισχυρή προστασία των ανέργων, αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία με δικαιώματα» απαντά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Κώστας Αρβανίτης