Τετάρτη, 22 Μαΐ
26oC Αθήνα

Αθήνα όπως Μεξικό κ. Τσίπρα;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αδιαμφισβήτητα στην Ελλάδα η διαφθορά είναι μια από τις μεγάλες πληγές. Είναι και η λέξη που έχει γίνει σημαία από τη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Όταν όμως ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας συγκρίνει την χώρα μας με το Μεξικό και μάλιστα παρόντων δεκάδων δημοσιογράφων από ειδησεογραφικά δίκτυα όλου του κόσμου το πράγμα αλλάζει.

Κι αυτό γιατί πολύ απλά δεν είναι αλήθεια! Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2014 η Ελλάδα ήταν στο νούμερο 69 και το Μεξικό στο 103. Η Ελλάδα ναι είναι σχεδόν τελευταία σε θέματα διαφθοράς στην Ευρώπη αλλά δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να συγκρίνει την χώρα του σε θέματα διαφθοράς με μια χώρα που δεν υπάρχει απλά διαφθορά αλλά κυβερνά η διαφθορά. Σε μια χώρα που τα καρτέλ δίνουν και παίρνουν και εκτελούνται από την μαφία είτε δι απαγχονισμου, είτε με αποκεφαλισμό όποιοι δεν συμφωνούν και δεν εξυπηρετουν τα συμφέροντά της.

Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι την αγωνία του κ. Τσίπρα να δείξει ότι στην Ελλάδα η διαφθορά έχει κάνει μεγάλο κακό αλλά είναι αν μη τι άλλο τουλάχιστον υπερβολή να συγκρίνει την χώρα του με μια από τις πιο διεφθαρμένες παγκοσμίως μόνο και μόνο για να γίνει αρεστός σε κάποιους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε