Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αθήνα σε Τσαβούσογλου: Οι απειλές και η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών έχουν καταδικαστεί διεθνώς

Αθήνα σε Τσαβούσογλου: Οι απειλές και η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών έχουν καταδικαστεί διεθνώς

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για άλλη μια φορά όχι μόνο αμφισβήτησε την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, αλλά απείλησε, ξανά, την Ελλάδα πως η Τουρκία «θα έρθει ένα βράδυ». Η απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είναι πως οι απειλές και η αμφισβήτηση έχουν πάρει την απάντηση που τους αξίζει.

Η Ελλάδα, τονίζει ο υπουργείο Εξωτερικών στην απάντησή του στις νέες προκλήσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απορρίπτει τις αιτιάσεις της Τουρκίας και χαρακτηρίζει παντελώς απαράδεκτες τις επαναλαμβανόμενες απειλές πολέμου.

Οι απειλές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκτοξεύτηκαν καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ζήτησε ξανά και την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών. Μόνο που, όπως του επισημαίνει το ελληνικό ΥΠΕΞ, κι αυτό έχει επανειλημμένως απαντηθεί όπως αρμόζει.

Οι αιτιάσεις της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών «έχουν απορριφθεί με σειρά από επιχειρήματα», τα οποία περιέχονται και σε επιστολές στον γγ του ΟΗΕ.

«Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών και η αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, μέσω απειλών πολέμου, έχουν καταδικασθεί στο σύνολό τους και από τη Διεθνή Κοινότητα», σημειώνει επίσης το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων  περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου έχουν απορριφθεί  επανειλημμένως στο σύνολο τους με σειρά από επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές που η Ελλάδα έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών και η αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, μέσω απειλών πολέμου, έχουν καταδικασθεί στο σύνολό τους και από τη Διεθνή Κοινότητα.

Η Ελλάδα σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, για μια ακόμη φορά απορρίπτει εν τω συνόλω τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις και χαρακτηρίζει παντελώς απαράδεκτες τις επαναλαμβανόμενες απειλές πολέμου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις