Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Αθήνα, Τελ Αβίβ και… Κνωσσός – Το τετ α τετ Τσίπρα – Νετανιάχου

Τσίπρας Νετανιάχου
φωτογραφία από tweeter

Σε πολύ ευχάριστο κλίμα ξεκίνησε η τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ στη Λευκωσία, όπως φάνηκε και από το πρώτο τετ α τετ Τσίπρα – Νετανιάχου στην Κυπριακή πρωτεύουσα.

Τσίπρας και Νετανιάχου μπροστά στις κάμερες είχαν έναν σύντομο διάλογο για το… χρόνο που χρειάστηκαν να φτάσουν ως τη Λευκωσία και κάπου εκεί ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός φάνηκε να ακούει με έκπληξη ότι ο Αλέξης Τσίπρας χρειάστηκε μιάμιση ώρα από την Αθήνα… Η δική του πτήση ήταν μόλις μισής ώρας και έτσι αμέσως μετά τον ρώτησε ποια θα ήταν η διάρκεια του ταξιδιού από την Κρήτη… Φαίνεται μάλιστα να προτείνει η επόμενη συνάντηση να γίνει στο νησί και ειδικότερα στην Κνωσσό…

Ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ με ατζέντα τις περιφερειακές εξελίξεις και τα ενεργειακά.

Συγκεκριμένα θα συζητηθούν ο ρόλος της Τουρκίας σε ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο, Κύπρο και Συρία, ο ρόλος του Ιράν στα ζητήματα της Μέσης Ανατολής, το μεσανατολικό αλλά και οι εξελίξεις στη Συρία.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δώσουν οι ηγέτες των τριών χωρών στη συνεργασία σε επίπεδο ενέργειας και στην προώθηση του αγωγού east med.

«Πορευόμαστε στη βάση των Αρχών της καλής γειτονίας, εδραιώνοντας τη συνεργασία μας στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος προς όφελος των λαών» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο Twitter, αναφορικά με τη άφιξη του στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία της Τριμερούς Συνόδου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο @AnastasiadesCY για την θερμή υποδοχή & για την φιλοξενία της Συνόδου #CYGRIL.Πορευόμαστε στη βάση των αρχών της καλής γειτονίας, εδραιώνοντας τη συνεργασία μας στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος προς όφελος των λαών. pic.twitter.com/atFKDElNTL

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις