Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

“Ατιμώρητος” ο Γκίκας Χαρδούβελης για το “πόθεν έσχες”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Ατιμώρητος” κρίθηκε ομόφωνα για το αδίκημα της μη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρβούβελης.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείτο ότι την περίοδο 2011-2012, όταν ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, δεν είχε υποβάλει δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, παρότι ήταν υπόχρεος.

Ο κ. πρώην υπουργός ο οποίος ήταν παρών στο δικαστήριο όπως και ο δικηγόρος του υποστήριξαν ότι δεν είχε ενημερωθεί πως ήταν υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης ως προϊστάμενος γραφείου πρωθυπουργού.

“Δεν γνώριζα ότι έπρεπε να υποβάλλω δήλωση πόθεν έσχες. Δεν ξέρω τι έκαναν οι προηγούμενοι”, ανέφερε στην απολογία του ο Γκικας Χαρδουβελης.

Την απαλλαγή του πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας: “όταν ο κατηγορούμενος αντιλήφθηκε το γεγονός έσπευσε να μάθει κι έκανε αμέσως κινήσεις να καταθέσει. Από τον έλεγχο δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο. Ούτε από τη Βουλή ούτε από την έρευνα των αρχών. Δεν υπήρχε δόλια προαίρεση αλλά αμελής συμπεριφορά. Πρέπει να μείνει ατιμώρητος ενόψει αυτού του γεγονότος”. Την εισαγγελική πρόταση υιοθέτησε ομόφωνα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε