Πολιτική

Αχτσιόγλου: Αμετανόητος υπέρμαχος του ασφαλιστικού – Πινοσέτ ο Μητσοτάκης

«Αμετανόητος υπέρμαχος του ασφαλιστικού Πινοσέτ, ο κ. Μητσοτάκης σε σημερινή του ομιλία επιβεβαίωσε το σχέδιο της ΝΔ για τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης" αναφέρει με γραπτή της δήλωση η Έφη Αχτσιόγλου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κ. Αχτσιόγλου τονίζει πως “ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, ξεπέρασε τον εαυτό του, καθώς σήμερα υποσχέθηκε στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ότι θα τους εκχωρήσει όχι μόνο την επικουρική ασφάλιση, αλλά και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων”.

«Παράλληλα, ως γνήσιος πλασιέ ιδιωτικών συμφερόντων, συκοφάντησε τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και αθώωσε τους παραβατικούς εργοδότες, εμφανίζοντας την ανασφάλιστη εργασία ως επιλογή των νέων. Αυτά είπε ο κ. Μητσοτάκης σήμερα. Αυτά που δεν είπε είναι ότι το σχέδιό του για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης επιβαρύνει με 55 δισ. ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό και απειλεί ευθέως τις εισφορές και τις συντάξεις τόσο των νυν συνταξιούχων, όσο και των σημερινών και των νέων ασφαλισμένων» επισημαίνει η υπουργός Εργασίας.

«Εκτός, εάν προτίθεται ο κ. Μητσοτάκης το κόστος αυτό να το καλύψει, μέσω μίας οριζόντιας περικοπής των συντάξεων. Δεν θα ήταν εξάλλου κάτι πρωτότυπο για το κόμμα που ως κυβέρνηση περιέκοψε 12 φορές τις συντάξεις, βυθίζοντας συγχρόνως τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση στα ελλείμματα. Ευχαριστούμε τον κ. Μητσοτάκη για την ειλικρίνειά του. Όσο περισσότερο μιλάει, τόσο περισσότερο ξεκάθαρο κάνει το αντικοινωνικό του σχέδιο» σημειώνει η κ. Αχτσιόγλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Καραμανλής: Η Ελλάδα χρειάζεται πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική – Αιχμές για δύο μέτρα και δυο σταθμά της Δύσης για Τουρκία και Κύπρο
Τόνισε ότι το νέο διεθνές περιβάλλον επιβάλλει μια διαφορετική προσέγγιση στις διεθνείς σχέσεις, «απαλλαγμένη από τις άκαμπτες διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος»
Κώστας Καραμανλής
Μάρκο Ρούμπιο: Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας - Γεραπετρίτης: Η συνεργασία με τις ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρή
Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία βρίσκονται στο επίκεντρο τα ενεργειακά σχέδια της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και στο κέντρο ο Μάρκο Ρούμπιο 41
ΥΠΕΞ για 7η Οκτωβρίου: Μόνιμη εκεχειρία στη Γάζα και λύση δύο κρατών, ο δρόμος για διαρκή ειρήνη
Η Αθήνα επαναλαμβάνει τη στήριξή της σε όλες τις ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, καθώς και στην επανεκκίνηση της πολιτικής διαδικασίας, με στόχο τη λύση των δύο κρατών και τη διασφάλιση της ασφάλειας του Ισραήλ
ΥΠΕΞ
Η επίσκεψη του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα προκαλεί εκνευρισμό στην Άγκυρα: «Κλειδώνουν» F-35 και νέες συμφωνίες για όπλα
Ο Μάρκο Ρούμπιο στις 9 σήμερα το πρωί θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, και στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο 6ος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ
O Μαρκο Ρούμπιο και ο Γιώργος Γεραπετρίτης 9