Πολιτική

Αχτσιόγλου: Η αύξηση του μισθού είναι ο πυρήνας του πολιτικού μας σχεδίου

Η ενίσχυση της εργασίας, η ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης και η αύξηση των μισθών είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα, τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως το ποια πολιτική θα εφαρμοστεί την επόμενη μέρα, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, δεν είναι δεδομένο ενώ ότι ούτε ήταν αυτονόητη ούτε συνέβη από κάποια ιστορική αναγκαιότητα η έξοδος από το πρόγραμμα, αλλά επετεύχθη γιατί η παρούσα κυβέρνηση ανέλαβε τα ηνία της χώρας.

«Το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα», δήλωσε η Ε. Αχτσιόγλου, «έχει στο επίκεντρο την ενίσχυση της εργασίας, την ενίσχυση της διαπραγματευτικής τους δύναμης και την αύξηση των μισθών τους».

Στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη, ανέφερε και συνέχισε: « Επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις -και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα. Μπροστά μας έχουμε όμως κάτι κρισιμότερο: το μισθό. Η αύξηση του μισθού αποτελεί τον πυρήνα του πολιτικού μας σχεδίου», άλλωστε «με αυτήν την πράξη θα χτυπήσουμε τον πυρήνα της κοινωνικά ολέθριας θέσης ότι, τάχα, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας επέρχεται μέσα από τη συμπίεση των μισθών. Τη ζήσαμε αυτή τη θέση, όταν το 2012 συρρικνώθηκε ο κατώτατος μισθός και το 2013 η ανεργία εκτινάχθηκε στο 28%», ανέφερε στην ομιλία της η υπουργός Εργασίας.

«Πρέπει να είμαστε πεπεισμένοι για τη σπουδαιότητα και την ορθότητα του πολιτικού μας στόχου. Διότι σε αυτή τη μάχη είμαστε μόνοι μας», υποστήριξε εξηγώντας ότι «δυστυχώς δεν έχουμε μια σοβαρή τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση να στηρίζει αυτούς τους στόχους και να διεκδικεί. Αυτά τα ζητήματα του πολιτικού προσανατολισμού και του σχεδίου μας με σαφείς αιχμές έχουν τη μεγαλύτερη σημασία και λιγότερο, το ποια πρόσωπα που θα τα υλοποιήσουν», κατέληξε η κ. Αχτσιόγλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
25
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 60
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 6