Πολιτική

Αχτσιόγλου: Νέα ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών και καταπολέμηση της υποδηλωμένης εργασίας

«Η δική μας πάγια θέση είναι ότι η αύξηση των μισθών και η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης των εργαζομένων αποτελούν ταυτόχρονα αναπτυξιακούς παράγοντες γιατί τονώνουν την εσωτερική ζήτηση, αλλά και παράγοντες κοινωνικής δικαιοσύνης γιατί σχηματικά συμβάλλουν στη δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου» τονίζει σε συνέντευξή της στην "Εφημερίδα των Συντακτών", η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Γι΄ αυτούς τους λόγους επιμείναμε για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα, Για τους ίδιους λόγους εντός του Ιανουαρίου θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό που θα ισχύει πλέον χωρίς ηλικιακές διακρίσεις» προσθέτει.

Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει ως «έμπρακτη απόδειξη ότι η χώρα έχει κλείσει οριστικά τον κύκλο των μνημονίων και έχει ανακτήσει την ελευθερία της στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών» την ακύρωση του μέτρου περικοπής των συντάξεων, προσθέτοντας «εκτός από την ακύρωση της περικοπής, για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους ξεκίνησε η σταδιακή αύξηση των συντάξεών τους, πράγμα που είχε να συμβεί στη χώρα πάνω από μια δεκαετία».

Ως προς τη μείωση της ανεργίας σημειώνει ότι «προφανώς έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι να ανατραπεί ο κοινωνικός όλεθρος της περιόδου 2010-2014, αλλά τα αποτελέσματα μάς δείχνουν ότι κινούμαστε στον σωστό δρόμο».

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναφέρει ακόμα ότι η θέσπιση νέας ρύθμισης ασφαλιστικών εισφορών σε 120 δόσεις, της οποίας οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, θα περιλαμβάνει εκτός της δυνατότητα πολλών δόσεων και κούρεμα βασικής οφειλής.

Τέλος, τονίζει ότι το 2019 «θα επικεντρωθούμε περισσότερο στην καταπολέμηση της υποδηλωμένης εργασίας, δηλαδή στις περιπτώσεις εκείνες όπου οι εργαζόμενοι δηλώνονται και πληρώνονται για λιγότερες ώρες απο αυτές που πραγματικά εργάζονται. Αυτή θεωρώ πως είναι η μεγαλύτερη πληγή αυτή τη στιγμή στην αγορά εργασίας και σ’ αυτήν θα παρέμβουμε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές κατά Κουτεντάκη της ΕΛΑΣ: Μπορεί να έχει έρθει το επόμενο Νόμπελ Οικονομίας και να μην το έχουμε καταλάβει
«Ας μας εξηγήσει ο κ. Κουτεντάκης πώς γίνεται ένα πρόγραμμα που κοστολογείται ετησίως 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ο ίδιος τέσσερις φορές ρητώς ανέφερε»
Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καστελόριζο: Μέσα στην επόμενη τετραετία πρέπει να έχουμε κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα – 37 έργα 27 εκατ. ευρώ
«Στόχος είναι να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε «τα νέα παιδιά, οι νέοι Καστελλοριζιοί, να μπορούν να ζήσουν και να προκόψουν εδώ στον τόπο τους»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 59
Παύλος Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: Η παραδοχή του τομεάρχη Οικονομικών της ΕΛΑΣ ήταν αρκετή για να αντιληφθούμε το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης
«Ο κ. Κουτεντάκης ανέφερε, τουλάχιστον τέσσερις φορές, ότι τα περιβόητα 7,5 δισ. είναι ετήσιες δαπάνες και όχι η κοστολόγηση του προγράμματος τετραετίας, όπως ψευδώς είχε ισχυριστεί ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη»
Παύλος Μαρινάκης