Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αχτσιόγλου: Ποια είναι τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα που επιθυμεί να σαρώσει ως οδοστρωτήρας η ΝΔ;

Αχτσιόγλου: Ποια είναι τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα που επιθυμεί να σαρώσει ως οδοστρωτήρας η ΝΔ;
photo intime

Απαντήσεις σχετικά με τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα για τα οποία έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία ζητά η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου

Σε γραπτή δήλωσή της η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου αναφέρει πως “ο κ. Μητσοτάκης, πριν από έναν μήνα, περιέγραψε το σχέδιό του για επταήμερη εργασία. Από εκείνη τη στιγμή, τα στελέχη του κόμματός του προσπαθούν να πείσουν ότι δεν εννοούσε αυτό που όλοι ακούσαμε. Χθες, ήρθε στη δημοσιότητα νέο βίντεο όπου ο κ. Μητσοτάκης συζητά το θέμα της επταήμερης εργασίας με επιχειρηματίες, ένας εκ των οποίων ζητά επταήμερη εργασία και να πάψει να επικρέμεται ο έλεγχος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στη λειτουργία των επιχειρήσεων για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας».

Όπως επισημαίνει η κ. Αχτσιόγλου «ο κ. Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του στη συνέχεια όχι μόνο δεν απέκλεισε την επταήμερη εργασία, αλλά δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων ότι θα σαρώσει ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Σήμερα, σε πρωινή εκπομπή του “ALPHA”, στην οποία συμμετείχα, έγινε κάτι πρωτόγνωρο”.

“Η κ. Ζαχαράκη, εκπρόσωπος της ΝΔ, σε ρόλο παρουσιάστριας της εκπομπής, έδωσε “πάσα” στον αέρα για την προβολή ενός κομμένου βίντεο που είχε στείλει η ίδια η ΝΔ στο κανάλι στο οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται σε άλλο ζήτημα, προκειμένου να αποδείξει ότι δήθεν ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε την τοποθέτηση που έκανε και ότι αυτό ήταν κατασκευασμένη είδηση από την κυβέρνηση» υποστηρίζει η κ. Αχτσιόγλου.

«Κατόπιν τούτου, καλούμε τον τηλεοπτικό σταθμό “ALPHA”, αλλά και όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, να μην αποκρύψουν το επίμαχο βίντεο με τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι θα σαρώσει ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και, κυρίως, καλούμε τη ΝΔ να διευκρινίσει ποια είναι τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα που επιθυμεί να σαρώσει ως οδοστρωτήρας. Είναι η απαγόρευση της επταήμερης εργασίας; Το 8ωρο; Οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στους χώρους δουλειάς;» διερωτάται η κ. Αχτσιόγλου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις