Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αχτσιόγλου: Σε τέσσερις μήνες η αύξηση του κατώτατου μισθού

Αχτσιόγλου: Σε τέσσερις μήνες η αύξηση του κατώτατου μισθού

Σε… προεκλογικό mood η πολιτική ζωή της χώρας, με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου να προαναγγέλλει ότι η διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού θα κινήσει άμεσα και θα διαρκέσει τέσσερις μήνες.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα βελτιώσει άμεσα το εισόδημα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων λέει η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της την Κυριακή (26.08.2018) στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Και περιγράφει τη διαδικασία, που θα ξεκινήσει άμεσα για να οδηγήσει στις… αυξήσεις.

Η διαδικασία «προβλέπει τη σύνταξη εκθέσεων από συγκεκριμένους επιστημονικούς φορείς, ώστε να εκτιμηθεί η επίδραση της αύξησης στους βασικούς οικονομικούς δείκτες, ακολούθως τη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, τη σύνταξη πορίσματος από επιτροπή εμπειρογνωμόνων και, τέλος, την απόφαση του Υπουργού Εργασίας για την αύξηση. Η όλη διαδικασία δεν θα διαρκέσει περισσότερους από τέσσερις μήνες», λέει η υπουργός Εργασίας.

Όσο για το πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός; «Το επίπεδο της αύξησης θα αποτελέσει ακριβώς το αντικείμενο των επεξεργασιών που θα γίνουν το διάστημα αυτό. Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει να προκαταλάβουμε τη θεσμοθετημένη διαδικασία», απαντά.

«Το τέλος των μνημονίων σηματοδοτεί την ανάκτηση της ελευθερίας στην επιλογή, τη διαμόρφωση και την άσκηση πολιτικής», αναφέρει εξάλλου η Έφη Αχτσιόγλου και επισημαίνει ότι «με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος η παρούσα κυβέρνηση υλοποιεί την κορυφαία δέσμευση που ανέλαβε απέναντι στην ελληνική κοινωνία το 2015».

Στο φλέγον μέτρο της μείωσης των συντάξεων, η κα Αχτσιόγλου λέει πως, «στο τεχνοκρατικό επίπεδο επιμένουμε στις θέσεις μας», ενώ «πολιτικά θεωρώ ότι έχει διαμορφωθεί ένα πολύ πιο ευνοϊκό κλίμα στην Ευρώπη για την Ελλάδα από αυτό που ίσχυε στη δεύτερη αξιολόγηση, και τούτο αποδεικνύουν πρωτίστως οι τοποθετήσεις του επιτρόπου Μοσκοβισί».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις