Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Αχτσιόγλου: Τον Μάιο οι θέσεις εργασίας έφτασαν σε επίπεδα… ρεκόρ

Αχτσιόγλου: Τον Μάιο οι θέσεις εργασίας έφτασαν σε επίπεδα… ρεκόρ

Ρεκόρ σε θέσεις εργασίας έδειξε το σύστημα Εργάνης τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στην συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο. Παράλληλα τόνισε πως είναι δεδομένο ότι τον ερχόμενο Αύγουστο δεν βγαίνουμε μόνο καθαρά και χωρίς προϋποθέσεις από την επιτροπεία, αλλά επανέρχεται και το σύστημα των συλλογικών εργασιακών διαπραγματεύσεων που θα συμβάλει στην βελτίωση των μισθών.

Η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε πως το νομοσχέδιο αυτό είναι το τελευταίο μνημονιακό νομοσχέδιο και πλέον τελειώνει η εξάρτηση από τους δανειστές.

“Τον Αύγουστο βγαίνουμε καθαρά χωρίς προϋποθέσεις, δεν υπάρχουν άλλα προαπαιτούμενα, χωρίς επιτροπεία, χωρίς πιστοληπτική γραμμή” είπε και σημείωσε πως “αυτά είναι τα δεδομένα και πάνω σε αυτά θα πρέπει το κάθε κόμμα να απαντήσει, είναι υπέρ ή κατά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, διότι κάποια πτέρυγα (δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς τη ΝΔ) λέει εδώ όχι”.

Μονομερής προσφυγή στην διαιτησία

Σχετικά με τις διατάξεις της διαιτησίας που περιέχονται στο Πολυνομοσχέδιο, η υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει δικαίωμα μονομερούς προσφυγής ενώ γίνονται και νομοθετικές θετικές βελτιώσεις που σέβονται τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Περικοπές συντάξεων και αντίμετρα

Αναφορικά με τις επικρίσεις για τις περικοπές σε συντάξεις από την 1.1.2019 που φέρνει το Πολυνομοσχέδιο, η κυρία Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι η συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη παραμένει ίδια με αυτή των προηγούμενων μεσοπρόθεσμων και υπογράμμισε ότι για οποιαδήποτε στρέβλωση θα υπάρχουν και τα αντίμετρα ύψους 1,9 δισ. ευρώ όταν στο προηγούμενο μεσοπρόθεσμο το περιθώριο αυτό ήταν στα 700 εκατ. ευρώ.

Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε επίσης και σε μέτρα για την ενίσχυση των προσλήψεων με εκπτώσεις σε εισφορές καθώς και για προσλήψεις αορίστου χρόνου για να ενισχυθεί η σταθερή εργασία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις