Πολιτική

Αυστρία: Οι Πράσινοι θα καταψηφίσουν το νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, γιατί “αφαιρείται η κυριαρχία”

"Οχι" θα ψηφίσει το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Αυστριακών Πρασίνων στη μεθαυριανή ψηφοφορία στην αυστριακή Βουλή για να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση για το πακέτο βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) προς την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα στη Βιέννη η αρχηγός του κόμματος Εύα Γκλαβίσνικ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με την αρχηγό τους, οι Πράσινοι θεωρούν μεν “θετικό” το ότι αποτράπηκε μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, ωστόσο κρατούν εξαιρετικά κριτική στάση στον τρόπο με τον οποίο αυτό συνέβη, καθώς με τους όρους που της επιβλήθηκαν, η Ελλάδα τίθεται υπό ευρωπαϊκή εποπτεία, κάτι που, όπως υποστηρίζουν, αποτελεί υφαρπαγή της κυριαρχίας της και κατάργηση δημοκρατικών θεμελιωδών αρχών.

Η Εύα Γκλαβίσνικ – η οποία προχθές είχε προαναγγείλει αρχικά ως “προσεκτικά θετική” τη στάση του κόμματός της στην ψηφοφορία της Παρασκευής – άσκησε ιδιαίτερη κριτική στους όρους για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι είναι πραγματικά άστοχη η συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας και η αποδοχή εξαιρετικά μεγάλων κοινωνικών ρηγμάτων, καταγγέλοντας συγχρόνως την “τρομερά μεγάλη πίεση για ιδιωτικοποιήσεις”.

Οι Πράσινοι θα ανέμεναν, όπως είπε, περισσότερες θετικές πρωτοβουλίες για να αποκατασταθεί και πάλι η οικονομική ευρωστία της Ελλάδας, για παράδειγμα στον τομέα της αγροτικής οικονομίας ή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Την εξουσιοδότηση της αυστριακής κυβέρνησης για το πακέτο βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας προς την Ελλάδα, κατά την αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της αυστριακής Βουλής, αναμένεται να υπερψηφίσουν τα δύο κόμματα του αυστριακού κυβερνητικού συνασπισμού – το Σοσιαλδημοκρατικό και το συντηρητικό Λαικό Κόμμα – ενώ θα καταψηφίσει το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης.

Το Κόμμα των Ελευθέρων απαιτεί επιτακτικά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Αυστρία για το νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα και την απαίτησή του αυτή θα διατυπώσει επίσημα κατά την αυριανή Ολομέλεια στη Βουλή.

Τα άλλα δύο κόμματα της αυστριακής αντιπολίτευσης, το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) και το κόμμα του εκκεντρικού Αυστροκαναδού πολυεκατομμυριούχου Φρανκ Στρόναχ “Ομάδα Στρόναχ” προτίθενται επίσης να καταψηφίσουν μια νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργία Ξανθοπούλου: «Σας ευχαριστώ που ακούσατε τη φωνή μου» – Η συγκλονιστική επιστολή της ασθενούς με λευχαιμία στον Μητσοτάκη
Έχοντας θεραπευτεί από τη λευχαιμία, η Γεωργία Ξανθοπούλου μίλησε στα εγκαίνια της νέας αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου», παρουσία του πρωθυπουργού
Γεωργία Ξανθοπούλου
Γιώργος Μυλωνάκης: «Μετά από μια δύσκολη δοκιμασία βρίσκομαι ξανά δίπλα στον πρωθυπουργό» – Η πρώτη ανάρτηση από τη Θεσσαλονίκη
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ θα παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τη Δευτέρα θα επιστρέψει στο Μαξίμου και θα συμμετάσχει στον «πρωινό καφέ»
Ο Γιώργος Μυλωνάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Έρχεται ο Μάρκο Ρούμπιο – «Πολύ σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ η Ελλάδα»
Η επίσκεψη Ρούμπιο αναμένεται να προσδώσει νέα πολιτική δυναμική στη στρατηγική σχέση Αθήνας - Ουάσινγκτον, με την ενέργεια, τις υποδομές και την περιφερειακή ασφάλεια να βρίσκονται στον «πυρήνα» της ατζέντας
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 9
Κυριάκος Μητσοτάκης από τα εγκαίνια στο «Παπανικολάου»: Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Αιματολογικό Κέντρο σε όλα τα Βαλκάνια
Τόνισε ότι είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που αναρωτιούνται που πήγαιναν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης - «Σε τέτοιες δημόσιες υποδομές υγείας πηγαίνουν, προκειμένου οι ασθενείς μας να βρίσκουν τις καλύτερες δυνατές θεραπείες»
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 6
«Μύλος» για το σχολικό βιβλίο με εικόνα «ομόφυλου ζευγαριού»: Το υπουργείο λέει ότι δεν επιλέγει το περιεχόμενο – «Είναι γυναίκα με κοντά μαλλιά» λέει ο εκδοτικός οίκος
Μάλιστα ο εκδοτικός οίκος αναφέρει ότι κινείται νομικά για το όλο ζήτημα, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει «σκόπιμη παραποίηση περιεχομένου»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 42