Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Βαρουφάκη στην επόμενη συνάντηση ζήτα το πτυχίο του Ντάισελμπλουμ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ακόμα δεν παραιτήθηκε ο Ντάισελμπλουμ; Αυτός ντε, ο Ολλανδός που παριστάνει τον πρόεδρο του Eurogroup και τσαντίστηκε όταν ο Βαρουφάκης του είπε πως η τρόικα τελείωσε.

Γιατί να παραιτηθεί; Μα, σοβαρά δεν το μάθατε ακόμα; Ο Γερούν (είναι μικρό του όνομα), αυτό το παλικάρι με το πεταχτό τσουλούφι, έγραψε στο βιογραφικό του ότι τελείωσε το πανεπιστήμιο Cork.

Αλλά για κακή του τύχη το έμαθαν στο πανεπιστήμιο και τον ξεμπρόστιασαν κυριολεκτικά, λέγοντας πως ποτέ δεν έδωσαν πτυχίο σε κάποιο κύριο με αυτό το περίεργο όνομα.

Τι ντροπή Δία μου! Αν εμένα με έπιαναν στα πράσα να ασκώ τη μαντική τέχνη χωρίς πτυχίο θα έπρεπε να εξαφανιστώ από προσώπου γης από ντροπή. Ασε που θα με έγδερνε ο Αγαμέμνονας γιατί θα νόμιζε ότι είμαι αλμπάνης και κακώς προφήτευσα να θυσιαστεί η Ιφιγένεια.

Ο Γερούν τι έκανε; Ούτε που κοκκίνισε ο αθεόφοβος. Απλώς άλλαξε το βιογραφικό και είπε ότι παρακολούθησε μαθήματα χωρίς να αναφέρει αν πήρε πτυχίο. Μήπως τσαντίστηκε ο βράχος της ηθικής Σόιμπλε και του ζήτησε να παραιτηθεί, όπως έγινε με άλλους υπουργούς στη Γερμανία που είχαν υποκλέψει τα θέματα του διδακτορικού τους;

Μπα, τίποτα δεν έκανε ο Βόλφγκανγκ. Μόνο για τη διαφθορά στην Ελλάδα ξέρει να μιλάει, ενώ για την απάτη του προστατευόμενου του κάνει τα στραβά μάτια.

Αλλά κι΄ αυτός δεν έχει τσίπα να παραιτηθεί; Με το δάχτυλο στο μέλι τον έπιασαν. Τι άλλο θέλει ο ανθέλληνας;

Πάντως, εγώ ο Κάλχας προτείνω στην επόμενη συνάντηση ο Βαρουφάκης να του ζητήσει να συγκρίνουν τα πτυχία τους. Κι΄ όποιος έχει περισσότερα να κερδίσει στις διαπραγματεύσεις. Κι΄ αν αρνηθεί να αποχωρήσει από τη συζήτηση αφού προηγουμένως κάνει ένα μορφασμό περιφρόνησης προς τον ψεύτη Ολλανδό.

Και να σκεφτείς Δία μου αυτός έκανε μορφασμό στο δικό μας το Βαρουφάκη που έχει συλλογή από πτυχία και έτσι για πλάκα μαζεύει άλλα τόσα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε