Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Bloomberg: Δεν βρέθηκαν στοιχεία για δωροδοκία της Novartis σε Έλληνες αξιωματούχους

Novartis

Η εσωτερική έρευνα της Novartis δεν βρήκε στοιχεία για δωροδοκία σε Έλληνες αξιωματούχους γράφει το Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η πολύκροτη υπόθεση επιστρέφει στο προσκήνιο εξαιτίας των επερχόμενων εκλογών.

Το δημοσίευμα του Bloomberg για τη Novartis σημειώνει ότι οι ελληνικές αρχές ερευνούν αναφορές για δωροδοκία από την εταιρία σε μια πολύκροτη υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται δυο πρώην πρωθυπουργοί και ο κοινοτικός επίτροπος. Οι ΗΠΑ, σημειώνει κάνουν ανάλογη έρευνα.

Ωστόσο, το κείμενο του Bloomberg αναφέρει ότι η εταιρία ανακοίνωσε πως η εσωτερική έρευνα που έκανε η ίδια, δεν εντόπισε κανένα στοιχείο για δωροδοκία σε Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους.

«Η Novartis δεν είχε προνομιακή τιμολόγηση από το ελληνικό κράτος και μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε εντοπίσει «ακατάλληλες πληρωμές» σε κυβερνητικούς αξιωματούχους» είπε εκπρόσωπος της εταιρίας σε δήλωσή του μέσω e-mail.

«Η έρευνα στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως κι αυτή της Novartis», αναφέρει επίσης το Bloomberg σημειώνοντας πως λεπτομέρειες για την υπόθεση, που δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2017, «έρχονται ξανά στην επιφάνεια καθώς η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα προετοιμάζονται για τις πρώτες εκλογές από το τέλος του προγράμματος διάσωσης τον περασμένο Αύγουστο».

Πηγή: Bloomberg

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις